Zabilježeno i neobjavljeno

Tegeltija o snimci: A što s izrečenim, a neobjavljenim?

''Prva rečenica koju sam mu rekao, a koja nije snimljena je: Nermine, šta ti sad očekuješ ovdje od mene? On kaže pa predsjedniče da mi nešto pomognete. Ja kažem - Nermine, ja ti ovdje ništa ne mogu pomoći. I to je zabilježeno, a nije objavljeno".
Vijesti / Flash | 28. 05. 2019. u 19:01 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća Milan Tegeltija dao je ekskluzivni intervju za N1 u jeku afere i navoda o njegovoj umiješanosti u koruptivne radnje.

"Na samom početku razgovora između mene i gospodina Aleševića - to mora biti zabilježeno na toj snimci, gospodin Alešević meni počne govoriti o nekakvim ljubavničkim odnosima između određenih sudaca i tužitelja u županiji, ne mogu se sjetiti tko s kim.

Postoji moja decidna rečenica koja glasi sljedeće, ja kažem ovako: Nermine, to ne želim da slušam, nemoj o tome da mi pričaš. Sljedeća, nakon što mi je gospodin Alešević izložio svoj problem, prva rečenica koju sam mu rekao, a koja nije snimljena je: Nermine, šta ti sad očekuješ ovdje od mene? On kaže pa predsjedniče da mi nešto pomognete. Ja kažem - Nermine, ja ti ovdje ništa ne mogu pomoći. I to je zabilježeno, a nije objavljeno".

Ovako Milan Tegeltija, predsjednik VSTV-a, opisuje ostatak sastanka iz studenog 2018. čija je snimka djelomično objavljena, a koji je potaknuo priču o velikoj aferi u bh. pravosuđu.

Ekskluzivno za N1, Tegeltija govori o sastanku sa Aleševićem, disciplinskoj i moralnoj odgovornosti, pitanju političke neovisnosti pravosuđa u BiH, te najavljenim prosvjedima ispred zgrade VSTV-a srijedu u 12 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close