Dan žalosti

Široki Brijeg tuguje: Zastave na pola koplja

Zastave na pola koplja spuštene su na zgradama Gradske uprave, Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke te na područnom uredu Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2019. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan je žalosti na području Grada Širokoga Brijega povodom tragičnog događaja u kojem su živote nesretno izgubili brat i sestra Antonio Zeljko i Ivana Cigić.

Zastave na pola koplja spuštene su na zgradama Gradske uprave, Vlade i Skupštine Županije Zapadnohercegovačke te na područnom uredu Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH. 

Foto: Bljesak.info / Zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave

Inače, kako je ranije priopćeno, Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave te zgradama javnih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad Široki Brijeg.

Foto: Bljesak.info / Zastava na pola koplja na zgradi Vlade i Skupštine ŽZH

Na Dan žalosti neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a elektronski i drugi mediji s područja Širokog Brijega dužni su svoje programske sadržaje prilagoditi Danu žalosti. Fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost dužni su svoje poslovanje obavljati primjereno Danu žalosti. 

Foto: Bljesak.info / Zastave na pola koplja na zgradi Gradske uprave

Zbog Dana žalosti za srijedu su odgođene utakmice Malonogometne lige mjesnih zajednica Grada Širokoga Brijega, a iako nisu bili dužni, neki objekti su danas zatvorili svoja vrata. U većini ugostiteljskih objekata glazba je izgašena ili utišana dok Radio Široki Brijeg cijeli dan emitira duhovnu i instrumentalnu glazbu uz redovne informativne emisije.

Foto: Bljesak.info / Zastava na pola koplja na područnom uredu Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH

Također, današnja sjednica Gradskog vijeća Širokoga Brijega počela je minutom šutnje, a predsjednik GV Vinko Topić izrazio je sućut obiteljima u ime vijećnika te u ime svih djelatnika Gradske uprave.

Foto: Bljesak.info / Minuta šutnje na početku 27. sjednice Gradskog vijeća

''Zbog nesretnog i tragičnog događaja, u kojem su živote izgubili naši dragi sugrađani, brat i sestra, Antonio i Ivana, upućujemo najdublju i najiskreniju sućut obitelji i prijateljima. Počivali u miru Božjem!'', istaknuto je ranije iz Gradske uprave.

Posljednji ispraćaj

Zajednička sućut za tragično preminulog Antonija i Ivanu bit će održana danas od 14:00 do 15:30 sati u Gradskoj mrtvačnici u Klancu nakon čega će u 16:00 sati biti služena sveta misa zadušnica u crkvi Uznesenja BDM u Širokom Brijegu.

Nakon mise Antonio će biti pokopan na groblju Bili Brig dok će Ivana biti pokopana na Starom Cigića groblju u Dobrkovićima.

Kopirati
Drag cursor here to close