Branitelji obilježavaju svoj dan

Široki Brijeg: Mimohodom sa stjegovima ratnih postrojbi obilježen Dan hrvatskih branitelja

U mimohodu su sudjelovali branitelji, predstavnici vlasti, limena glazba Oružanih snaga BiH i Mažoretkinje Široki.
Vijesti / Flash | 05. 05. 2018. u 16:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mimohodom branitelja s 21 stijegom širokobrijeških ratnih postrojbi obilježen je ''Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega'' koji se prvi put od ove godine obilježava 7. svibnja.

U mimohodu od dvorane Pecara Ulicom fra Didaka Buntića do Trga širokobrijeških žrtava sudjelovali su branitelji, predstavnici vlasti, limena glazba Oružanih snaga BiH i Mažoretkinje Široki.

Na središnjem trgu uslijedile su protokolarne radnje čitanja kratke povjesnice o sudjelovanju širokobrijeških branitelja u proteklom Domovinskom ratu, prisjećanje na broj žrtava, te su svečano prinošeni stjegovi širokobrijeških ratnih postrojbi, položeni vijenci i zapaljene svijeće znak zahvalnosti i sjećanja na sve poginule.

Nakon toga u kinu Borak je održana svečana akademija na kojoj su uz branitelje nazočili predstavnici svih razina vlasti iz BiH te iz Hrvatske. Sve je okončano domjenkom i druženjem u ugostiteljskom objektu ''Park'' na središnjem trgu.

Današnju svečanost organizirali su Odbor za branitelje i ratne stradalnike Gradskog vijeća Širokog Brijega i gradske braniteljske udruge.

 

Kopirati
Drag cursor here to close