Otvaranje

Republika Srpska ponovno popušta mjere

Republički stožer za izvanredne situacije danas je donio Zaključak o provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom u RS-u.
Vijesti / Flash | 23. 04. 2021. u 14:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stožer za izvanredne situacije na današnjoj sjednici razmatrao je epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj.

"U pogledu epidemiološke situacije, u trećem smo tjednu manjeg broja ukupno zaraženih. Istovremeno, u padu je i broj osoba koje su hospitalizirane u zdravstvenim ustanovama. U prethodnih 24 sata ukupan broj hospitaliziranih osoba je 1.067, dok je na dan 6. travnja bilo 1.461 hospitaliziranih i od tada se u najvećem broju dana uočava opadanje boja hospitaliziranih osoba", priopćeno je.

Republički stožer za izvanredne situacije danas je donio Zaključak o provođenju mjera za reagiranje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Prema ovom Zaključku od danas, 23. travnja dopušta se rad skijalištima i skijaškim centrima, prenosi N1.

Također, Republički stožer odlučio je da od ponedjeljka, 26. travnja dopusti rad kazališta.

Republički stožer za izvanredne situacije usvojio je Zaključak o donaciji Nestle Adriatic BH d.o.o. Bosni i Hercegovini te dao suglasnost da se donacija u iznosu od 37.240 CHF, utvrđena od strane Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, uplati JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske u svrhu nabave cjepiva i materijala za cijepljenje potrebnog za imunizaciju.

Republički stožer za izvanredne situacije zadužio je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da u skladu sa pozitivno pravnim propisima realizira predmetnu donaciju i da o istom informira Republički stožer za vanredne situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close