Nabava cjepiva

Novalić potpisao četiri pisma namjere, odgovora nema

Premijer Federacije BiH je potpisao četiri pisma namjere, u skladu sa zahtjevom Zavoda za nabavu cjepiva koja su dostavljena zainteresiranim kompanijama
Vijesti / Politika | 22. 04. 2021. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlada je usvojila informaciju Zavoda za javno zdravstvo FBiH o provođenje postupka ispitivanja tržišta, obavljenim pregovorima s proizvođačima cjepiva ili ovlaštenim zastupnicima u svrhu nabave cjepiva protiv koronavirusa od 15. do 20. travnja.

Kako je navedeno, u ovom periodu su, kroz diplomatske i kontakte s kompanijama, vođeni pregovori o nabavi cjepiva Sinopharm, Sputnik V, Sinovac, AstraZeneca i Moderna, a premijer Federacije BiH je potpisao četiri pisma namjere, u skladu sa zahtjevom Zavoda za nabavu cjepiva koja su dostavljena zainteresiranim kompanijama, prenosi "Avaz".

Na današnjoj sjednici Vlada se upoznala sa zahtjevom Zavoda za javno zdravstvo FBiH za osiguranje sredstava za nabavu usluga skladištenja i distribucije cjepiva protiv COVID-19 te pojašnjenjem Federalnog ministarstva financija.

Podsjetimo, u Bosnu i Hercegovinu do sada je stiglo oko 141.800 doza cjepiva protiv koronavirusa različitih proizvođača – Pfizer/BioNTech, AstraZeneca-Covishield, Sputnik V, Sinovac.

Nešto cjepiva do sada je stiglo putem COVAX mehanizma, jedan dio putem donacija, a entitet RS, putem direktne nabavke, kupio je 400.000 doza ruskog cjepiva Sputnik V, ali je do sada stiglo tek 42.000 doza.

Kopirati
Drag cursor here to close