"Gore" i društvene mreže

Regionalni mediji šokirani Cikotićevom izjavom o migrantima

Brojni portali u regiji prenijeli su Cikotićeve izjave kako je čuo "zanimljive i seksi ideje" o vraćanju migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla.
Vijesti / Flash | 23. 08. 2020. u 12:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izjave ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića o migrantima, osim u BiH, izazvale su velike reakcije i u regiji.

Brojni portali u regiji prenijeli su Cikotićeve izjave kako je čuo "zanimljive i seksi ideje" o vraćanju migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla ali i da zbog prisustva velikog broja migranata BiH bilježi povećanu potrošnju.

Foto:screenshot / Neke od naslovnica medija u regiji

''Čuo sam mnoge zanimljive i seksi ideje o tome da migrante treba vratiti u zemlje porijekla. Međutim da biste to uradili treba vam puno pretpostavki'', naveo je Cikotić. Komentirajući tešku situaciju u Unsko-sanskom kantonu Cikotić dao je šokantnu izjavu.

''Imate reduciran turizam ili neke poslove na jednoj strani, ali imate i povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisustva migranata koji kupuju, troše...'', naveo je Cikotić

Foto:screenshot / Neke od naslovnica medija u regiji

Ove izjave prenijeli su Index.hr, 24 sata, Nacional, Večernji list...

"Izjave BiH ministra naišle na osudu: U migrantskoj krizi vidi financijsku korist", "Ministar sigurnosti BiH: Ideje o deportaciji migranata su zanimljive i seksi", "Ministar BiH šokirao: 'Ideje o deportaciji migranata su seksi'", samo su neki od naslova na regionalnim medijima koji su također šokirani Cikotićevim izjavama.

Foto:screenshot / Neke od naslovnica medija u regiji

I društvene mreže od jučer "gore" nakon šokantnih izjava Cikotića.

Tako je Senad Šepić napisao:

''Dragi Selmo, ti si sto posto u pravu. Sve što mi Krajišnici hoćemo jeste da drugi dijelovi BiH ne budu ekonomski zapostavljeni, mi želimo podjednak razvoj i da i drugi preuzmu malo tog ekonomskog selameta''.

Podsjetimo, Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić izjavio je za Face TV kako je čuo "zanimljive i seksi ideje" o vraćanju migranata iz BiH u zemlje njihovog porijekla. Kazao je  da zbog prisustva velikog broja migranata BiH bilježi povećanu potrošnju iako trenutno imamo reduciran broj turista zbog koronavirusa.

''Čuo sam mnoge zanimljive i seksi ideje o tome da migrante treba vratiti u zemlje porijekla. Međutim da biste to uradili treba vam puno pretpostavki'' naveo je Cikotić.

Komentirajući tešku situaciju u Unsko-sanskom kantonu Cikotić je dao pomalo i šokantnu izjavu.

''Imate reduciran turizam ili neke poslove na jednoj strani ali imate i povećanu potrošnju mnogih dobara zbog prisustva migranata koji kupuju, troše... ''naveo je Cikotić iako lokalno stanovništvo godinama upozorava na tešku situaciju i pritiske zbog velikog broja migranata koji su okupirali gradove.

Inače, Cikotić smatra da BiH vlada migrantskom krizom te da je zahvalan vlastima u Sarajevskog i Unsko-sanskog kantona što se trude da situaciju drže pod kontrolom.

Kopirati
Drag cursor here to close