'Još jedan šamar'

SDPBiH: Cikotić je vrhunac bezobrazluka nesposobnih SDA kadrova

''Ovakve izjave predstavljaju uvredu građanima bosanske Krajine'', navode.
Vijesti / Politika | 23. 08. 2020. u 10:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) ocijenila je danas da posljednji javni istupi ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine Selme Cikotića, u kojima tvrdi da ima nekoliko 'seksi' rješenja migrantske krize, pokazuju kakav je kadar trenutno na jednoj od najodgovornijih pozicijia u državi.

''Ovakve izjave predstavljaju uvredu građanima bosanske Krajine i još jedan šamar za ionako napaćene građane ovog dijela BiH. Nebulozne tvrdnje Cikotića da su migranti ustvari turisti, jer troše novac i pomažu bh. gospodarstvu pogođenoj pandemijom, su vrhunac bezobrazluka nesposobnih SDA kadrova. Iste one SDA koja je nakon rata od Krajine napravila slijepo crijevo Bosne i Hercegovine, u koju se desetlječima ne ulaže i koja je prepuštena sama sebi'', navodi se u priopćenju SDP-a.

Ovakav odnos danas, tvrde u SDP-u, posebno eskalira kada SDA svojim odnosom kroz federalnu Vladu i Vijeće ministara BiH kažnjava Unsko-sanski kanton, jer su omogućili rezultatima izbora da se SDA izbaci iz vlasti u ovom kantonu.

SDP BIH traži da se ministar Cikotić izvini građanima Bosne i Hercegivine, pogotovo Krajišnicima, za svoje komentare.

''Pozivamo ga da što prije predstavi plan za rješavanje goruće migrantske krize. Ukoliko to nije u stanju učiniti, neka odstupi s ministarske funkcije, na kojoj se, prema svemu sudeći, svakako neće proslaviti'', priopćili su iz SDP-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close