Kijev Dol

Ravno: 27 godina od masovnog ubojstva hrvatskih civila

JNA, sa svojim pomagačima, je 13. 11. 1991. na svirep način masakrirala svih osam hrvatskih civila, stanovnika, Kijeva Dola.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2018. u 16:18 Bljesak.info
Kopirati

Obilježena je 27. obljetnica ubojstva Hrvata u selu Kijev Dol u općini Ravno.

Kako je navedeno na stranici Općine Ravno JNA, sa  svojim pomagačima, je 13. 11. 1991. na svirep način masakrirala svih osam hrvatskih civila, stanovnika, Kijeva Dola.

''Svi ubijeni bili su stariji od 60 godina. Iako se o tome vrlo malo govorilo, mora se znati da je to prvi masovni zločin u BiH, odnosno prvi genocid nad hrvatskim narodom u Domovinskom ratu'', navedeno je na stranici Općine.

Foto: Ravno.ba / Spomenik ubijenim žrtvama

Danas su se, kao i svake godine, rodbina i prijatelji, uz nazočnost predstavnika općine, svetom misom zadušnicom, koju je predvodio don Bernard Marjanović, vijencima i upaljenim svijećama sjetili njihovih strahova i boli u toj Bartolomejskoj noći. 

''Don Bernard nas je, kroz svoju propovijed, podsjetio da smo mi kršćani i da trebamo moliti za naše stradale ali i za njihove mučitelje, jer kršćani trebaju molit za svoje neprijatelje i opraštati im'', navedeno je na stranici Općine. 

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.