Zahtjevi

Prosvjedi rudara: Novalić traži izvanrednu sjednicu Parlamenta FBiH

Istovremeno je od federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i direktora JP Elektroprivreda BiH Admira Andelije zatraženo da Vladi hitno dostave informaciju vezanu za stanje u rudnicima i zahtjeve rudara.
Vijesti / Flash | 24. 11. 2021. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić uputio je zahtjev predsjedatelju Zastupničkog doma Parlamenta FBiH Mirsadu Zaimoviću za sazivanje izvanredne sjednice ovog doma na kojoj bi se raspravljalo o zahtjevima rudara, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Istovremeno je od federalnog ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i direktora JP Elektroprivreda BiH Admira Andelije zatraženo da Vladi hitno dostave informaciju vezanu za stanje u rudnicima i zahtjeve rudara, a koju će Vlada FBiH uputiti ka Parlamentu FBiH, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Također, federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas je ponovo uputio poziv sindikatima rudara na pregovore.

''Pozivam predstavnike sindikata rudnika uglja na pregovore s pregovaračkim timom formiranim na sinoćnjem sastanku u Vladi Federacije BiH održanim s rukovodstvima Elektroprivrede BiH i rudnika u sastavu Koncerna Elektroprivrede BiH. Moj poziv je otvoren 24 sata dnevno, a s ciljem da zajednički nađemo rješenja za probleme rudnika i rudara. Razgovor je jedini način da dođemo do rješenja. Ovo je odnos između EPBiH i rukovodstva sindikata i kao medijator želim pomoći'', kazao je ministar Džindić.

Kopirati
Drag cursor here to close