Tužitelj Tužiteljstva BIH

U Mostaru preminuo tužitelj Milorad Barašin

Barašin je bio je među prvim kadrovima u BiH koji je prešao raditi iz jednog entiteta u drugi.
Vijesti / Flash | 27. 07. 2018. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon teške bolesti, tužitelj Tužiteljstva BiH Milorad Barašin preminuo je u 58. godini, potvrđeno je u Tužiteljstvu.

Barašin, koji je rođen 15. siječnja 1961. godine u Srpcu, preminuo je sinoć u Mostaru. Pravni fakultet završio je u Banja Luci 1985. godine, a pripravničku praksu obavljao je u Osnovnom sudu u Srpcu gdje je, nakon položenog pravosudnog ispita, u Sarajevu 1987. godine, dvije godine bio stručni suradnik.

Početkom 1992. godine izabran je za osnovnog javnog tužitelja u Srpcu u kojem je radio do reforme pravosuđa u BiH.

Barašin je bio je među prvim kadrovima u BiH koji je prešao iz jednog entiteta da radi u drugi. Kao glavni županijski tužitelj u Županijskom tužiteljstvu Herceg-Bosanske županije radio je od 2003. do 2007. godine, kad je izabran za tužitelja Tužiteljstva BiH u kojem je raspoređen u Tim jedan Posebnog odjeljenja za ratne zločine.

Od studenog 2007. godine preuzeo je dužnost zamjenika glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, a za vršitelja dužnosti glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH imenovan je odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH od ožujka 2008. godine.

Funkciju glavnog tužitelja obavljao je do 2011. godine nakon čega je nastavio raditi u Tužiteljstvu BiH.

Objavio je nekoliko radova iz pravosudne oblasti, a najnoviji objavljeni stručni rad, u kojem je Barašin koautor, je na temu "Komandna odgovornost".

Kopirati
Drag cursor here to close