U vezi Srebrenice

Tužiteljstvo BiH vrši provjere u vezi s Vasićevom objavom na Twitteru 

Tužiteljstvo BiH vrši provjere u vezi s Vasićevom objavom na Twitteru 
Vijesti / Politika | 12. 07. 2018. u 12:44 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine će izvršiti provjere u vezi s porukom Rajka Vasića, objavljenoj na društvenoj mreži Twitter, u kojoj je aktualni član Glavnog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata (GO SNSD) i bivši tajnik ove stranke zaprijetio novim genocidom. 

Kako mediji prenose, Vasić je uoči obilježavanja 23. godišnjice genocida u Srebrenici na svom Twitter profilu napisao: “Nešto mislim. Ako toliko volite taj genocid nad vama, sačekajte sljedeću priliku”, te još nekoliko poruka u kojima negira genocid i počinjene zločine. 

''Tužiteljstvo BiH izvršit će provjere povodom prijava u vezi objave Rajka Vasića na mreži Twitter, objavljene 10. srpnja ove godine'', stoji u odgovoru ove institucije na Fenin upit u vezi s ovim slučajem.  

Vasićeva skandalozna i besprizorna poruka, u međuvremenu je izazvala burne reakcije u javnosti, a tim povodom u srijedu je reagirao i visoki predstavnik Valentin Inzko, nazivajući je gnusnom i uvredljivom i pozivajući nadležna pravosudna tijela na urgentnu reakciju. 

Inzkov stav u vezi s ovim slučajem podržalo je i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini u čijoj se Twitter objavi navodi „da se pridružuju OHR-u u osudi užasnog i anticivilizacijskog komentara o genocidu". 


Kopirati
Drag cursor here to close