Čovjek koji je bio Mostar

Preminula mostarska legenda Izet Mujić - Stampi

Stampijeve ispovijesti bile su pravi mali epovi, a Mostar je ostao bez još jednog iz plejade gradskih legendi koje su mogle ući u kontekst sinonima našeg grada.
Vijesti / Flash | 10. 11. 2017. u 19:32 Bljesak.info
Kopirati
  / Izet Mujić - Stampi

Mnoge Mostarce danas je potresla vijest da je preminuo Izet Mujić, velikoj većini poznat pod nadimkom Stampi.

Istinska mostarska legenda, koji je taj status stekao za svog živopisnog života, bio je hodajuća enciklopedija nogometa, te prepun anegdota, što istinitih, što nikad potvrđenih, o mostarskim nogometnim legendama.

Život, koji bi sigurno inspirirao i slavnog Scorsesea da snimi film o njemu, umnogome mu je odredila nezgoda u Suhom polju kod Tuzle, kada je pao i pri padu se ubo na kruškov trn. Otada je Stampi hramao na jednu nogu i među inim stvarima, postao poznat i po tom.

Stariji Mostarci svjedoče o tom da je Stampi znao zaigrati i nogomet, unatoč problemima s nogom, a zna se, bio je gorljivi pratitelj svih nogometnih i općenito sportskih zbivanja.

Stampijeve ispovijesti bile su pravi mali epovi, a Mostar je ostao bez još jednog iz plejade gradskih legendi koje su mogle ući u kontekst sinonima našeg grada.

Jedno je sigurno. Greta, Meho, Aco i ekipa su bogatiji za još jednog, a mi, njihovi sugrađani, siromašniji za još jednog čovjeka koji je mogao izmamiti osmijeh na lice u svim situacijama. Čovjeka koji je uistinu bio jedan od sve rjeđe vrste, pravih Mostaraca, čovjeka koji je uistinu bio Mostar.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.