Metodom deflagracije

Posušje: Uspješno uništena avionska bomba teška 250 kg

Pirotehničari su je prvo izmijestili u napuštene rudnike boksita na lokalitetu Oluja kod Rakitna gdje su je uspješno uništili.
Vijesti / Flash | 25. 07. 2018. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu je u Posušju uspješno uništena avionska njemačka poluprobojna bomba SD 250 teška 250 kilograma koja je u sebi imala 79 kilograma TNT eksploziva, potvrđeno je za Bljesak.info iz Federalne uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, bomba je pronađena u utorak, 17. srpnja,  u mjestu Studena Vrila kod Posušja. 

Pirotehničari su je prvo izmjestili u napuštene rudnike boksita na lokalitetu Oluja kod Rakitna gdje su je uspješno uništili.

''Bomba je uspješno uništena metodom deflagracije dok su ostatci naknadno uništeni kontroliranom eksplozijom. Tijek radova protekao je po predviđenom planu. Posebno bih se zahvalio i pohvalio, u svoje osobne ime te u ime Federalne uprave civilne zaštite, policijske službenike iz Policijske uprave Posušje i Upravu civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke na pruženoj nesebičnoj pomoći'', izjavio je za Bljesak.info zapovjednik tima ''A'' Mostar Ivica Novak iz Službe za uklanjanje neeksplodiranih ubojitih sredstava pri Federalnoj upravi civilne zaštite.

Foto: FUCZ / Pirotehničari Federalne uprave civilne zaštite

Akcija izmještanja bombe, u kojoj je sudjelovalo sedam pirotehničara Federalne uprave civilne zaštite, počela je u srijedu u 10:00 sati, a uspješno je okončana u 13:30 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close