Novi rasplet

Parking u Neumu: Ministarstvo odobrilo kažnjavanje firmi bez koncesije

Kako nam je potvrđeno, ovo je već treći zahtjev odvjetnika Ministarstvu pravde.
Vijesti / Flash | 04. 02. 2021. u 14:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo pravde BiH još je u srpnju 2008. godine izdalo odobrenje tvrtki Bakus d.o.o. iz Neuma za korištenje prekršajnog naloga, a isto je potvrdilo i ministarstvo 2014. godine iako ta tvrtka nije imala koncesiju za naplatu parkinga.

Na spornim odlukama, jer je iz Vlade HNŽ-a potvrđeno da spomenuta firma nikada nije dobila koncesiju od onih koji je zakonom dodjeljuju, potpisani su ministri Feliks Vidović, a potom i Zoran Mikulić.

Odvjetnici koji zastupaju oštećene građane nezakonitom naplatom parkinga i slanjem kazni zbog neplaćanja, uložili su Prigovor Federalnom Ministarstvu pravde u kome se, između ostalog, zahtjeva poništavanje akata iz 2008 i 2014..

Kako nam je potvrđeno, ovo je već treći zahtjev odvjetnika Ministarstvu pravde.

Također je od Agencije IDEA u Banja Luci zatraženo da oduzmu ovlast Bakusu te da zaustavi prijenos podataka odnosno unos podataka u evidenciju registra novčanih kazni i prekršajne evidencije.

Podsjećaju kako Općina Neum nije tražila od nadležnog spomenutog Ministarstva odobrenje za koncesiju, vezano za predmetnu komunalnu djelatnost te da je županijsko ministarstvo nije izdalo zbog čega ni Ministarstvo pravde nije moglo odobriti spomenutoj firmi da izdaje prekršajne naloge.

Kopirati
Drag cursor here to close