U akciji

Oružane snage BiH angažirane na gašenju požara u općini Drvar

Drugi helikopterski skvadron Oružanih snaga BiH lociran u vojarni ''Rajlovac OS BiH'', danas je angažiran je na gašenju požara u općini Drvar.
Vijesti / Flash | 19. 03. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Gašenje požara u Drvaru

Drugi helikopterski skvadron Oružanih snaga BiH lociran u vojarni ''Rajlovac OS BiH'', danas je angažiran je na gašenju požara u općini Drvar.

U jutarnjim satima od Oružanih snaga BiH hitno je zatraženo angažiranje helikoptera UH-1H na gašenju šumskog požara nastalog na širem području općine Drvar.

Helikopterske postrojbe Oružanih snaga nastavit će aktivnosti na gašenju požara do konačne lokalizacije požara. Pored zadataka poput ovoga, helikopterske posade Drugog helikopterskog skvadrona Brigade zračnih snaga i protuzračne obrane (ZS i PZO) Oružanih snaga BiH izvršavaju ostale aktivnosti kao što je smjena ljudstva na radio-relejnom čvorištu Pločno, na planini Čvrsnici, koji je izvršen usporedo sa pripremom za gašenje požara.

Uz angažman Oružanih snaga BiH za potrebe pružanje pomoći civilnim organima u prevenciji i sprječavanju širenja korona virusa, izvršenjem današnjih zadataka i radom u specifičnim uvjetima snijega i požara, na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine, helikopterske postrojbe OS BiH pokazuju svoju spremnost i obučenost u realizaciji zakonom propisane misije podrške civilnim vlastima tokom prirodnih i drugih nepogoda.

''Ističemo da je ovo prva ovogodišnja misija pomoći civilnim vlastima u gašenju požara'', navode iz OS BiH.

Oružane snage BiH su i dalje spremne da u skladu sa zakonom propisanom misijom i u ovisnosti od raspoloživih kapaciteta pomažu civilnom stanovništvu na cijeloj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Kopirati
Drag cursor here to close