Usmrtio dvije djevojke

Nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću

Ovo je optužnica gdje on ne može dobiti manju kaznu, samo veću, i ja mu garantujem da će dobiti veću kaznu. Vidite kakvo je ponašanje. Svaki put nam je sve teže. Prošle su tri godine.
Vijesti / Flash | 11. 11. 2019. u 18:36 Bljesak.info
Nastavljeno suđenje Sanjinu Sefiću

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Županijskom sudu u Sarajevu održano je ročište u slučaju Sanjin Sefić, na kojem je precizirana optužnica za izazivanje prometne nezgode i neukazivanje pomoći djevokama Selmi Agić i Editi Malkoč, stradalima u prometnoj nezgodi koju je 2016. izazvao Sefić.

U ponedjaljak ujutro se ispred Suda okupila i manja grupa ljudi koji su došli pružiti potporu obiteljima Agić i Malkoč čija neumorna borba za pravdu traje već tri godine.

Obrana se na početku protivila optužnici, međutim, o njoj će odlučiti Sudsko vijeće. Nakon današnjeg ročišta roditelji poginulih djevojaka kažu kako su razočarani pravosuđem, ali se nadaju da će slučaj biti riješen do nove godine.

''Ovo je optužnica gdje on ne može dobiti manju kaznu, samo veću, i ja mu garantujem da će dobiti veću kaznu. Vidite kakvo je ponašanje. Svaki put nam je sve teže. Prošle su tri godine'', kaže Amir Agić, otac stradale Selme.

''Sa našim pravosuđem nikad nismo načisto. Mi smo se nadali da bi se to trebalo završiti do nove godine, međutim, evo i danas vidite – odvjetnik Čelik traži opet nešto ispočetka, kako će biti, šta će biti'' rezigniran je otac Edite Malkoč, Enes - prenosi BHRT.

''Ja očekujem oslobađajuću (presudu), kao što sam rekao ranije. Tužiteljstvo nema nijedan dokaz. Vidjet ćemo šta je'', tvrdi odvjetnik optuženog Sefića, Kerim Čelik.

Podsjećanja radi, Sanjin Sefić je, vozeći brzinom od 100 kilometara na sat, 10. listopada 2016. godine u ulici Zmaja od Bosne, prošavši kroz crveno svjetlo na pješačkom prelazu, usmrtio dvije djevojke, Selmu Agić i Editu Malkoč.

Sefić je 26. rujna 2018. godine, u prvostupanjskom postupku, proglašen krivim za teško kazneno djelo protiv sigurnosti javnog prometa i kazneno djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi i osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina i šest mjeseci.

U travnju ove godine, Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine djelimično je uvažio žalbe Tužiteljstva, branilaca optuženih i punomoćnika oštećenih i ukinuo nepravomoćnu presudu. Predmet je vraćen Županijskom sudu Sarajevo na ponovno suđenje.

Kopirati
Drag cursor here to close