Prosvjed protiv policijskog nasilja

I policajci plaču: ''Mostarska policija mito i korupcija!" - ispred policije

Vijesti / Flash | 12. 04. 2021. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Više stotina Mostaraca okupilo se pred zgradama policije u Mostaru kako bi prosvjedovali zbog policijske brutalnosti koja je zabilježena na snimkama.

Foto: Bljesak.info / Više stotina Mostaraca okupilo se pred zgradama policije u Mostaru kako bi prosvjedovali zbog policijske brutalnosti

''Mito i korupcija, mostarska policija'', uzvikivali su prosvjednici pred sjedištem Hercegovačko-neretvanskog MUP-a.

Foto: Bljesak.info / Transparent pred policajcima

Prosvjed je, kako smo se uvjerili na licu mjesta, izazvao i suze policajaca koji su se našli pred prosvjednicima.

Foto: Bljesak.info / Više stotina Mostaraca okupilo se pred zgradama policije u Mostaru kako bi prosvjedovali zbog policijske brutalnosti

Naime, u subotu su navečer dvojica policajaca pretukla mladića pred ulazom u njegovu zgradu navodno zbog kršenja ograničenja kretanja.

Policajci su suspendirani, uslijedile su osude slučaja, a potom nam je dostavljena još jedna snimka i svjedočanstvo u kojem se tvrdi kako ovo nije jedini slučaj policijske brutalnosti.

Za sada, osim priopćenja da su policajci kažnjeni, MUP HNŽ-a, čiji je ministar uz premijera HNŽ-a pozvan na ostavku, ne iznosi nikakve detalje.

Naknadno je objavljena snimka televizije Hayat koja prati policijske akcije i na kojoj se vidi da je policijska ophodnja u potjeri za nekim muškarcem, ali nije poznato radi li se o mladiću koji je brutalno pretučen pred svojim domom.

Kopirati
Drag cursor here to close