HRS

Traži se ostavka ministra Bevande

Stranka je objavila kako ovo nije prvi ovakav slučaj u Mostaru, ali je prvi koji je na ovaj način dospio u medije.
Vijesti / Politika | 12. 04. 2021. u 11:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Umjesto pokorničkih osuda, tražimo ostavke'', priopćio je Gradski odbor Hrvatske republikanske stranke Mostar povodom brutalnosti policijskih službenika u Mostaru.

''Licemjerno je od premijera/zastupnika Nevenka Hercega i ministra MUP-a Bevande što pokornički osuđuju brutalno policijsko nasilje nad mladićem, maksimalno ignorirajući svoju odgovornost u svemu tome. Njihova odgovornost leži ne samo u neorganiziranosti struktura MUP-a, nego i zbog činjenice da MUP provodi od njih nametnute nezakonite i protuustavne mjere. Slučaj koji je isplivao u medije nije niti prvi, niti jedini. Ministar Bevanda ne može bježati od odgovornosti zbog stanja u MUP-u, a Nevenko Herceg ne može bježati od odgovornosti što Vladu HNŽ-a vodi ministar Faladžić, dok se on naslikava i smiješka s portala'', navodi s eu priopćenju mostarskog HRS-a kojeg potpisuje Silvio Bubalo.

HRS navodi kako su na zadnjoj sjednici Skupštine HRS pokrenuli raspravu o zakonitosti prekršajnih prijava zbog ograničavanja kretanja koje piše MUP, te da su na Ustavnom sudu dokazali kako bilo kakva ograničavanja nisu ni ustavna, niti zakonita.

''Ministar Bevanda je replicirao kako 'njegovi policajci sve rade po zakonu i kako se prijave pišu sukladno zakonu'. Na naše protupitanje 'kojem zakonu' i da nam citira članke tog zakona, on se oglušio. Naravno da će se oglušiti, jer takav zakon ne postoji. Kako 'njegovi policajci' provode zakon, potvrdila je snimka pripadnika MUP-a kako se iživljavaju nad mladićem koji ne pokazuje niti minimum otpora prema djelatnicima policije'', navodi HRS.

Stranka je objavila kako ovo nije prvi ovakav slučaj u Mostaru, ali je prvi koji je na ovaj način dospio u medije.

''To je razlog pokorničke reakcije Nevenka Hercega i Slađana Bevande koji 'osuđuju čin', u potpunosti ignorirajući da je premlaćivanje mladića samo posljedica njihovog neznanja i nerada. Posljedica činjenice da su oni samo manekeni koji koriste beneficije koje dolaze s funkcijama, dok stvarni posao rade drugi. U prilog tome ponajbolje govori način 'smjene' ravnatelja policije Ilije Lasića, koji je smijenjen na način da mu je ministar Faladžić protuzakonito i samovoljno, pored živih premijera i ministra, obustavio isplatu plaće, oštetivši županiju s preko 70 000 KM. Isti taj ministar ne dopušta dogovor sa sindikatima zdravstvenih djelatnika koji su u štrajku, dok koalicijska SDA-ovska struktura koči izbor novog ravnatelja i reorganizaciju unutarnje strukture MUP-a HNŽ-a, zbog 'nepostojanja bošnjačkog nacionalnog pariteta'. Koliko je to notorna glupost ponajbolje govori nacionalna struktura uposlenih u interventnoj policiji, gdje se vladajući HDZ u potpunosti podredio koalicijskom SDA-u, ponizno iščekujući protuuslugu na drugim razinama'', navodi se.

HRS dodaje kako interventna policija tuče građane provodeći protuzakonite mjere, ''unutarnja organizacija MUP-a na čekanju, upošljavaju se novi djelatnici vrlo upitne stručnosti, Herceg i Bevanda se slikaju i smješkaju s portala, pokornički reagirajući na slučaj na koji nikad ne bi reagirali da nije isplivao u javnost''.

''Tko god se i od časnih djelatnika MUP-a usudi govoriti javno, biva proglašen 'politički motiviranim pojedincem'. Zbog svega ovoga, umjesto pokorničke osude 'prekoračenja ovlasti', gospodo vi trebate sići s funkcija koje (ne)obnašate. Ukoliko uistinu i iskreno želite ljudima vratiti vjeru u sustav i njegovo funkcioniranje, minimalno što trebate napraviti jeste da ponudite ostavke na svoje dužnosti. Ministar Slađan Bevanda prije sviju. On je trebao dati svoj mandat na raspolaganje još kada mu je 'promakla' fiktivna prijava više stotina birača na mostarskom gradskom području Jug. U međuvremenu, poštedite nas protuzakonitih mjera ograničavanja kretanja, jer očigledno je kako su iste svrha samima sebi, bez ikakvog učinka na epidemiološku situaciju u županiji'', navodi HRS.

 

Kopirati
Drag cursor here to close