Nema pomaka u pregovorima

Mostar: Zdravstveni radnici proveli noć u šatoru

Što se tiče planova za danas, Vuković navodi kako će se javljati uživo, te kao i dosad čekati u šatorima.
Vijesti / Flash | 26. 01. 2021. u 09:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zdravstveni radnici proveli su proteklu noć u šatoru ispred zgrade Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), a u pregovorima o novom kolektivnom ugovoru nema pomaka, kazao je u utorak ujutro predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković.

''Dvojica kolega su ostala i provela noć u šatoru da se mi ostali malo odmorimo i još uvijek čekamo da nam se netko obrati da vidimo što i kako dalje. Što se pregovora tiče, ništa novo se nije dogodilo, a najzanimljiviji je izvještaj Vlade od jučer u kojem pozivaju da se protesti presele na pregovarački stol, međutim opet nisu napisali kada i u koje vrijeme da dođemo, tako da je to opet šuplja priča", kazao je Vuković.

Posjetio je kako je odvjetnički tim sindikata tijekom jučerašnjeg dana uputio i dostavio dokaze i sve što je tražio Općinski sud Mostar.

''Vrlo brzo očekujemo odluku Suda u vezi privremene zabrane provođenja i organiziranja štrajka, a koje je zatražila Vlada HNŽ-a. Nadamo se poštenoj i pravednoj odluci'', dodao je Vuković.

Što se tiče planova za danas, Vuković navodi kako će se javljati uživo, te kao i dosad čekati u šatorima.

''Čekamo njihove poteze, a ako se u narednih nekoliko dana ništa ne dogodi, mi idemo dalje'', poručio je Vuković.

Oko dvije tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalaze se u generalnom štrajku. Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

''Štrajk se ne prekida, neće stati i ide u punom kapacitetu, samo ćemo još rigoroznije krenuti u ostvarivanje naših ciljeva i nećemo otići odavde dok nas napokon ne pozovu na pregovore'', istaknuo je tijekom jučerašnjeg prosvjeda predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar Ivica Anić.

Kopirati
Drag cursor here to close