Potrebna pomoć

Za 4 dana u Mostaru novih 9 gladnih obitelji

''Svaki dan se povećava potražnja za 20 obroka a mi povećamo za 5. Nemamo profesionalne pećnice, gdje se može kuhati više obroka odjednom i to nam predstavlja poteškoću''
Vijesti / Flash | 24. 04. 2020. u 10:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''29 večera za obitelji isporučeno je na kućni prag. Zahvaljujući vašim donacijama u mogućnosti smo osigurati barem jedan obrok obiteljima koje su imale posao i jedva preživljajvale a sada su ostale bez posla.Tu smo za njih dok se zaposle’’, stoji na službenoj Facebook stranici U.G. 'Zajedno za naš grad' Mostar.

Ovaj kratki 'izvještaj' objavljen je 20. travnja. Za četiri dana taj broj gladnih obitelji je narastao na 38.

Dakle, na meni ovog Udruženja dodano je još 9 obitelji koji nemaju što da jedu i kojima je neophodna pomoć.

Iz Udruženja kažu da ove obroke nazivaju 'diskretni obroci' i navode kako 'nitko osim dostavljača neće znati da se dostavlja obrok'.

'Nije sramota uzeti pomoć, sramota je leći djecu gladnu', navode iz U.G. 'Zajedno za naš grad' Mostar.

Ukoliko vam je potreban 'diskretni obrok' možete se prijaviti na broj tel. 061 605 296 i dobit ćete obroke za obitelj dok se ne zaposlite, poručuju iz Udruženja.

Inače ovo Udruženje svaki dan priprema oko 120 obroka. Te obroke dostavljaju starim samcima, obiteljima koje su ostale bez posla i nalaze se u teškom stanju, a od danas tu su i iftari za ramazan.

Iftarima će obradovati stare samce koji poste i postače težeg socijalnog stanja. Iz Udruženja ističu i kako iftari nisu ’obični’ obroci nego izuzetno kvalitetni i obogaćeni raznovrsnim namirnicama.

Nažalost, potražnja za obrocima se svaki dan povećava a pomoć dobrih ljudi je uvijek potrebna.

''Svaki dan se povećava potražnja za 20 obroka a mi povećamo za 5. Nemamo profesionalne pećnice, gdje se može kuhati više obroka odjednom i to nam predstavlja poteškoću. Imamo velike šerpe u kojima kuhamo i pravimo onoliko koliko nam ti kapaciteti dozvoljavaju. Ukoliko bismo imali profesionalne pećnice, naš posao bi bio mnogo lakši i mogli bismo napraviti puno više obroka'', kazali su za Bljesak.info iz Udruženja.

Glad nema nacije i zajedno se može mnogo, poručuju i apeliraju na sve one koji mogu i žele pomoći da to učine na jedan od sljedećih načina.

➡️ Pozivom broja 17015 donirate 2 KM

➡️ Uplatom na Pay Pal udruženja;
[email protected]

➡️ Uplatom na račun Udruženja;
1610000130790058
Raiffeisen banka

➡️ Za uplate iz inozemstva ;
SWIFT CODE; ABSBBA22
Sparkasse Banka dd BiH
Zmaja od Bosne 7, 71000 Sarajevo
IBAN; BA39 1995 440 4135 7447
U.G. Zajedno za naš grad Mostar
Maršala Tita 177
88000 Mostar

➡️ Donacijom hrane u prostorijama Udruženja M.Tita 177 na Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close