Natjecanje u cijenama

Moderna BiH: Mobilna aplikacija će otkriti gdje je najjeftinije gorivo

''Moći će se koristiti na svim mobilnim aparatima, te će se korisnici u bilo koje doba dana moći informirati o najpovoljnijim cijenama goriva. Dakle, bit će prikazane cijene od najnižih do najviših'', rekao Vujanović.
Vijesti / Flash | 18. 05. 2019. u 09:55 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović najavio je u razgovoru za Fenu da će Ministarstvo u korist građana na tržištu prometa naftnih derivata uskoro ponuditi mobilnu aplikaciju o cijenama goriva na svim benzinskim pumpama.

''Moći će se koristiti na svim mobilnim aparatima, te će se korisnici u bilo koje doba dana moći informirati o najpovoljnijim cijenama goriva. Dakle, bit će prikazane cijene od najnižih do najviših'', rekao Vujanović.

Pojašnjava da će svaki vozač putem aplikacije odnosno navigacijskog sistema biti upoznat gdje da natoči gorivo po najpovoljnijim uvjetima odnosno pratiti kretanje cijena na benzinskim crpkama i usporedili ih.

''Uvjeren sam da će ova aplikacija poboljšati i kvalitetu turističke ponude, jer će utjecati na to da turisti lakše planiraju svoje rute na području Federacije BiH'', istaknuo je Vujanović.

Govoreći o maloprodajnim cijenama naftnih derivata kaže da se raspon kretao od 20 do 30 feninga.

''Ako gledamo prosjek da je jedan rezervoar u automobilu oko 50 litara dolazimo do ušteda od 10 do 15 KM.  Građani će tako zadržati kupovne navike u pogledu racionalizacije jer će točno znati lokaciju benzinske crpke s najjeftinijim cijenama. Mislim da je svakom građaninu u današnjem vremenu stalo da uštedi 10 KM'', naglasio je Vujanović.

Uz dodatno povećanje prava i zaštite potrošača te pružanje nove usluge vozačima Federalno ministarstvo trgovine želi potaknuti i tržišno natjecanje među trgovcima motornim gorivima.

''Aplikacija, koja bi ove godine trebala biti u opticaju, predstavljat će ''tržišnu utakmicu'' među ponuđivačima naftnih derivata. Oni će cijenu moći najaviti kada god požele.  Distributeri nafte i naftnih derivata konstantno prate kretanja cijena nafte na svjetskom tržištu i korigiraju cijene čim dođe do promjena cijena ovog energenta'', dodao je Vujanović.  

Za trgovce aplikacija će značiti da će oni koji budu imali cijene znatno više od drugih, riskirati gubitak tržišta i obratno, oni s povoljnim cijenama mogu očekivati veći tržišni uspjeh.

Kopirati
Drag cursor here to close