Do daljnjeg

Ministarstvo: Preporuka bh državljanima koji su branili BiH da ne putuju u Srbiji

''Nažalost, upozorenje se izdaje zbog okolnosti u kojima institucije Republike Srbije ne pokazuju volju za aktivnom međunarodnom saradnjom i razmjenom informacija''
Vijesti / Flash | 14. 09. 2021. u 18:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine  (MVPBiH) preporučuje svim državljanima Bosne i Hercegovine koji su na bilo koji način bili uključeni u obranu Bosne i Hercegovine u razdoblju od 1992. do kraja 1995. godine da do daljnjeg ne putuju u Republiku Srbiju.

Kako je priopćeno iz Ministarstva vanjskih poslova BiH upozorenje se izdaje zbog rizika od uhićenja i procesuiranja u Republici Srbiji pod optužbama za ratni zločin, a na bazi ranijih slučajeva uhićenja bh. državljana protiv kojih se u Bosni i Hercegovini ne vode postupci niti ih pravosudne institucije BiH terete za ratne zločine. 

''Nažalost, upozorenje se izdaje zbog okolnosti u kojima institucije Republike Srbije ne pokazuju volju za aktivnom međunarodnom saradnjom i razmjenom informacija u ovoj oblasti a na bazi ranije potpisanih protokola i međunarodnog prava'' - navode iz MVPBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close