7. svibanj

Mimohodom sa stjegovima ratnih postrojbi obilježen Dan hrvatskih branitelja Širokog Brijega

Na današnji dan također se obilježava 28. obljetnica zaustavljanja kolone tenkova JNA u Pologu te je zbog toga današnji datum proglašen Danom hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.
Vijesti / Flash | 07. 05. 2019. u 19:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svetom misom, mimohodom te svečanom akademijom u utorak, 7. svibnja, obilježen je Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega. Na današnji dan također se obilježava 28. obljetnica zaustavljanja kolone tenkova JNA u Pologu te je zbog toga današnji datum proglašen Danom hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega.

Pokrovitelj događaja je Grad Široki Brijeg, a organizacijski odbor čine Odbor za branitelja i ratne stradalnike Gradskog vijeća Široki Brijeg i širokobriješke braniteljske udruge.

Foto: Bljesak.info / Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega

Program obilježavanja počeo je svetom misom za poginule i umrle branitelje u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu s početkom u 16:30 sati.

U 18:00 sati od stadiona Pecara do Trga širokobrijeških žrtava održan je svečani mimohod sa zastavama ratnih postrojbi nakon čega su na središnjem gradskom trgu položeni vijenci i zapaljene svijeće. Zastave ratnih postrojba nosili su maturanti Gimnazije fra Dominika Mandića i Srednje strukovne škole koji su također zapalili svijeće u ime svih postrojbi.

Foto: Bljesak.info / Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega

U 18:30 sati u kinu Borak održana je svečana akademija dok je u 19:00 sati nastavljen zabavni program i prigodno druženje. '

'Širokobriješki branitelji prošli su dug, častan i slavan put u Domovinskom ratu. Više od 80 Širokobriježana položilo je svoje živote na oltar Domovine, od čega njih devet na ratištima u Republici Hrvatskoj. Brojni hrvatski ratnici koji su branili Republiku Hrvatsku podrijetlom su iz Širokog Brijega. Širokobriješki branitelji dali su golem doprinos obrani hrvatskih prostora u Bosni i Hercegovini. Na najučinkovitiji način pokazali su kako nije važno protiv kolike se sile boriš, već koje svetinje braniš!'', kazali su organizatori.

Foto: Bljesak.info / Dan hrvatskih branitelja Grada Širokog Brijega
Kopirati
Drag cursor here to close