Štrajk radnika SKB Mostar

Štrajk pred mostarskom bolnicom: Vlada pozvana da razmisli...

''Pozivamo Vladu da još jednom razmotri naše prijedloge, odnosno svoju odluku koju su nam dali, a to je da trenutačni ugovor produžimo do jedne godine dana'', istaknuo je Josip Masatović, predsjednik sindikata zaposlenika SKB Mostar.
Vijesti / Flash | 13. 11. 2019. u 10:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Štrajk upozorenja zaposlenika SKB Mostar organiziran je u srijedu jer Vlada HNŽ nije prihvatila prijedlog novog kolektivnog ugovora.

Predsjednik sindikata zaposlenika SKB Mostar, Josip Masatović rekao je kako Vlada nije usvojila njihove prijedloge o novom kolektivnom ugovoru.

''Pozivamo Vladu da još jednom razmotri naše prijedloge, odnosno svoju odluku koju su nam dali, a to je da trenutačni ugovor produžimo do jedne godine dana'', istaknuo je Masatović.

Bljesak.info / Štrajk upozorenja zaposlenika SKB Mostar

Ističe također kako nisu zadovoljni stavom Vlade prema zaposlenicima te ukoliko ne dobiju odgovor unutar 10 dana, organizirat će se generalni štrajk na nivou Županije.

''Mi već četiri mjeseca nemamo kolektivni ugovor. Tražimo novi kolektivni ugovor, povećanje trenutne satnice sa 2.30 na 2.45 KM, uvećanje koeficijenata za 0.20 i uvođenje novih kategorija koje nismo imali u starom kolektivnom ugovoru'', ističe Masatović.

Bljesak.info / Štrajk upozorenja zaposlenika SKB Mostar

''U godinu i pol dana preko 80 djelatnika je otišlo. U ovome mjesecu preko 12 ih je uzelo godinu dana neplaćeno, s tim tko god uzme neplaćeno – naravno, ne vrati se više'', ističe Mario Anić, jedan od zaposlenika.

Bljesak.info / Štrajk upozorenja zaposlenika SKB Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close