Pismo

Štrajk radnika SKB Mostar: Sindikat uputio podršku sindikatu

''Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a izražava punu podršku našim kolegama u naporima da se sa Vladom HNŽ-a konačno potpiše novi Kolektivni ugovor'', stoji u pismu
Gospodarstvo / Posao | 13. 11. 2019. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ, uputio je u srijedu pismo podrške povodim štrajka upozorenja djelatnika Sveučilišne kliničke bolnica (SKB) Mostar.

''Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu HNŽ-a izražava punu podršku našim kolegama u naporima da se sa Vladom HNŽ-a konačno potpiše novi Kolektivni ugovor o pravima i obavezama poslodavca i zaposlenika u oblasti zdravstva na teritoriju HNŽ-a i na taj način poboljša težak materijalni položaj radnika u zdravstvu u našoj županiji'', stoji u pismu.

Sindikat koji pruža podršku svojim kolegama iz SKB-a čini 11 osnovnih organizacija koji predstavlja oko 1.100 radnika zaposlenih u zdravstvu iz KB dr. Safet Mujić Mostar, Opće bolnice Konjic, Doma zdravlja Mostar, Doma zdravlja Čapljina, Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a, Doma zdravlja Stari Grad Mostar, Doma zdravlja Jablanica, Doma zdravlja Stolac Uzunovići, Zavoda za javno zdravstvo FBiH - organizacijska jedinica Mostar, Dom zdravlja Rama te Dom zdravlja Prozor.

Štrajk djelatnika mostarske bolnice, kako je ranije priopćeno, započinje u srijedu u 10 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close