Provođenje mjera

Jače kontrole policije u HNŽ-u uoči Nove godine

Marić podsjeća kako se u HNŽ-u od 15. prosinca do 18. siječnja provodi akcija 'Mirni blagdani'
Vijesti / Flash | 29. 12. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija će pojačanije kontrolirati poštivanje mjera uoči dočeka Nove godine na području Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), potvrđeno je za Bljesak.info iz Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) HNŽ.

''Sve policijske uprave na području županije pojačanije će raditi na očuvanju javnog reda i mira, kontroli provođenja mjera koje je donio Krizni stožer i sprječavanja zloupotrebe pirotehničkih sredstava'', kazao nam je viši stručni suradnik za odnose s javnošću MUP-a Ljudevit Marić.

Marić podsjeća kako se u HNŽ-u od 15. prosinca do 18. siječnja provodi akcija 'Mirni blagdani', s ciljem sprječavanja zlouporabe oružja, eksplozivnih tvari, pirotehnike te ostalih ubojitih sredstava.

''U blagdanskom razdoblju policija će pojačano kontrolirati neovlaštenu prodaju pirotehničkih sredstava i raznih drugih eksplozivnih naprava, korištenje nedozvoljenih narkotičkih sredstava, prodaju alkohola maloljetnim osobama te upravljanje motornim vozilom u alkoholiziranom stanju.

Masovna prodaja i uporaba pirotehničkih sredstava tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana ozbiljno može narušiti stanje sigurnosti, odnosno JRM, stoga će MUP HNŽ-a poduzeti sve zakonske mjere i radnje kako bi se građani naše županije osjećali sigurno za blagdane i na dostojanstven način ih proslavili'', poručili su ranije iz MUP-a.

Marić je za Bljesak.info kazao kako tijekom božićnih blagdana nije došlo do značajnijih kršenja mjera ograničenja kretanja koje je na snazi od 23 sata do 5 sati ujutro, kao ni kršenja propisanog radnog vremena ugostiteljskih objekata.

Kopirati
Drag cursor here to close