Rad do 23 sata

Čerkez: Mjere ostaju iste i za Novu godinu

''Do 23 sata rade ugostiteljski objekti i za goste hotela. Važno je reći da nema organizirane proslave Nove godine. To je nešto što bi bilo u suprotnosti s mjerama", istaknuo je Čerkez.
Gospodarstvo / Posao | 17. 12. 2020. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na press konferenciji Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva potvrđeno je kako dosadašnje epidemiološke mjere ostaju na snazi i tijekom novogodišnjih praznika.

Pomoćnik ministra zdravstva Goran Čerkez potvrdio je kako je na današnjoj sjednici Kriznog stožera raspravljano o mjerama za vrijeme novogodišnjih praznika te naglasio kako će one ostati iste.

"Mjere koje sada postoje trebaju i ostati za vrijeme novogodišnjih praznika. Jedan ili dva dana veselja mogli bi upropastiti cijeli siječanj. Mislim da to nitko sebi ne bi dozvolio. Nas očekuju dva zimska mjeseca gdje još uvijek možemo očekivati tešku situaciju", rekao je Čerkez, prenosi Klix.ba.

Osvrnuo se i na rad ugostiteljskih objekata i hotela za vrijeme Nove godine.

"U preporuci koja je dana hotelijerima jasno je naznačeno kako vrijede sva pravila kao i za kafiće. Hoteli mogu raditi za goste, ali do 23 sata. Prema tome, do 23 sata rade ugostiteljski objekti i za goste hotela. Važno je reći da nema organizirane proslave Nove godine. To je nešto što bi bilo u suprotnosti s mjerama", istaknuo je Čerkez.

Naglasio je kako su preporučili građanima da Novu godinu slave u krugu obitelji.

"Pozvali smo da se Nova godina slavi obiteljski,mto je preporuka, a ne naredba. Mnoge europske zemlje su davale limite, mi nismo to radili, nego smo pozvali građane da novogodišnje praznike provedu u krugu obitelji", naglasio je Čerkez. Pomoćnik ministra zdravstva govorio je i o novim preporukama za ski-centre, koje će biti na snazi od nedjelje.

"Također, naše preporuke će važiti i za skijaške centre. U nedjelju stupaju i preporuke koje se tiču skijaških centara zajedno s onim vezanim za novogodišnje praznike. Očekujemo i veću podršku MUP-a tijekom novogodišnjih praznika te smo dobili i obavijest od Ministarstva unutarnjih poslova da će biti pojačan nadzor tijekom novogodišnjih praznika", zaključio je Čerkez.

Kopirati
Drag cursor here to close