Natrag na posao

Ispunjeni uvjeti za redovno održavanje sjednica oba doma Parlamenta

''Ne postoji nijedan opravdan razlog zbog kojeg zakonodavna vlast u narednom periodu ne bi trebala izvršavati svoju osnovnu funkciju – funkciju donošenja zakona'', kazao je Čampara.
Vijesti / Flash | 08. 04. 2020. u 12:30 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je na današnjoj izvanrednoj sjednici Odluku o dopunama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Tim povodom potpredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara pojasnio je da je usvajanjem Odluke o dopunama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta FBiH omogućeno da se, u slučaju proglašenog stanja prirodne i druge nesreće, sjednice Doma naroda, Kolegija Doma naroda, klubova naroda i radnih tijela održavaju elektronskim putem.

Potpredsjedavajući Čampara je istaknuo kako su usvojenim dopunama, bez obzira na izrečene mjere socijalnog distanciranja i samoizoliranja, ispunjeni uvjeti za redovno održavanje sjednica oba doma Parlamenta Federacije BiH s obzirom na to da je i Zastupnički dom Parlamenta FBiH dan ranije usvojio dopune Poslovnika o radu, a koje se također odnose na održavanje online sjednica.

''Ne postoji nijedan opravdan razlog zbog kojeg zakonodavna vlast u narednom periodu ne bi trebala izvršavati svoju osnovnu funkciju – funkciju donošenja zakona. Parlament Federacije BiH morat će redovno održavati sjednice i usvajati zakone koji će pomoći našim državljanima i bosanskohercegovačkom gospodarstvu u borbi s negativnim posljedicama koronavirusa (COVID-19). Oporavak ekonomije mora nam svima, bez obzira bili dio vlasti ili opozicije, biti prioritet'', izjavio je potpredsjedavajući Čampara.

Zastupnicima i izaslanicima je poručio kako građani i gospodarstvenici, s punim pravom, sigurno neće imati razumijevanja za bilo kakvim politikanstvom jer posljedice koronavirusa (COVID-19) podjednako pogađaju sve građane i gospodarstvenike bez obzira na mjesto prebivališta ili sjedište gospodarskog subjekta, navodi se u priopćenju iz Čamparinog ureda.

Kopirati
Drag cursor here to close