Kada nema tko

[FOTO] Građani se sami organiziraju i idu pomoći zametenima u Jablanici

Iz Mostara su prema Jablanici, kasno večeras krenuli članovi U.G. "Zajedno za naš grad" Mostar kako bi pomogli zarobljenima u koloni.
Vijesti / Flash | 22. 01. 2019. u 23:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako noć prolazi, iz kolone automobila oko Jablanice stiže nam sve više informacija o kaosu koji vlada na ovom dijelu prometnice M17.

Podsjećamo kako je tijekom čitavog dana otežano i na kraju u potpunosti onemogućeno prometovanje ovom cestom, žilom kucavicom, između Mostara i Sarajeva.

Foto: Bljesak.info / Promet od Jablanice prema Mostaru
Foto: Snimio čitatelj / Promet se odvija naizmjeničnim propuštanjem vozila
Foto: Snimio čitatelj / Kolona u Jablanici
Foto: Snimio čitatelj / Prometni kolaps na M17 iznad Jablanice

Jedna je osoba preminula u koloni. Veliki broj putnika potražio je alternativne pravce, a ostali su i po 6-7 sati već u koloni.

''Snijeg koji pada samo ne može prekriti javašluk i nebrigu kako samih vozača kojih se ne pridržavaju prometnih propisa tako i svih nadležnih, od onih koji nadgledaju poštivanje posjedovanja zimske opreme do onih koji bi trebali održavati ovu prometnicu'', piše nam jedan čitatelj koji je satima u koloni i već je na rubu živaca.

Druga čitateljica u poruci piše kako ''ima stotinu kamiona. Sve su zakrčili. I vozači kamiona se deru k'o luđaci na sve ostale. Bože sačuvaj''. Kaže kako ide iz Sarajeva prema Mostaru i da su se nakon pet sati u koloni spustili u Jablanicu. ''Svi stojimo i čekamo da nas počnu propuštati''. Kada će kući, ne zna.

Iz Mostara su prema Jablanici, kasno večeras krenuli članovi U.G. "Zajedno za naš grad" Mostar kako bi pomogli zarobljenima u koloni. Ponijeli su hranu, kavu, čaj … i dodaju kako nisu ''udruženje pravili da se šminkaju. Pravili ga da narodu pomažemo''.

Foto: Snimio čitatelj / Mećava na ulicama Jablanice
Foto: Snimio čitatelj / Prometni kolaps na M17 u Jablanici
Foto: Snimio čitatelj / Ulice u Jablanici zametene snijegom
Foto: Snimio čitatelj / Prometni kolaps na M17 u Jablanici
Foto: Snimio čitatelj / Kolona u Jablanici
Foto: Snimio čitatelj / Mnoštvo kamiona blokiralo je traku prema Mostaru
Foto: Snimio čitatelj / Prometni kolaps na M17 u Jablanici
Kopirati
Drag cursor here to close