Pokopat će se u Austriji

Ekshumacija tijela Davida Dragičevća 12. ožujka

Otac ubijenog 21-godišnjeg mladića, Davor Dragičević, koji je napustio BiH, ranije je isticao da neće dopustiti kako tijelo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je isticao, zločinačkoj državi.
Vijesti / Flash | 06. 03. 2019. u 12:12 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ekshumacija tijela Davida Dragičevića obavit će se 12. ožujka na Novom groblju u Banja Luci, a posmrtni ostaci bit će prevezeni u Austriju, gdje će po drugi put biti sahranjen 15. ožujka u mjestu Wiener Neuestadt, prebivalištu njegove majke Suzane Radanović.

Otac ubijenog 21-godišnjeg mladića, Davor Dragičević, koji je napustio BiH, ranije je isticao da neće dopustiti kako tijelo njegovog ubijenog sina ostane u, kako je isticao, zločinačkoj državi.

Roditelji su 13. veljače podnijeli zahtjev Gradskoj upravi Banja Luka za ekshumaciju posmrtnih ostataka svog sina.

"Danas smo službeno predali zahtjev u općini Banja Luka za ekshumaciju našeg, krvnički ubijenog, sina Davida", objavila je tada Suzana Radanović na Facebook stranici grupe "Pravda za Davida".

Nakon toga Facebook grupi Pravda za Davida objavljen je apel za pomoć roditeljima ubijenog Davida. Članovi ove grupe pozivali su sve koji su u mogućnosti da obitelji pomognu u plaćanju ekshumacije, a sav eventualni višak novca kako su rekli, bit će preusmjeren na pomoć u djelovanju prosvjedne grupe.

David Dragičević je nestao 18. ožujka, a njegovo tijelo nađeno je 24. ožujka na ušću rječice Crkvena u Vrbas, kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je riječ o nesretnom slučaju, a Tužiteljstvo je kasnije pokrenulo istragu o ubojstvu mladića. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP-a RS.

Iako je Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka ovaj slučaj okarakteriziralo kao kazneno djelo ubojstvo, istraga nikada nije okončana, nije podignuta optužnica, niti su osumnjičeni počinitelji.

Članovi grupe "Pravda za Davida" su se skoro 300 dana mirno okupljali na banjalučkom Trgu Krajine tražeći pravdu i istinu, ali je policija to prekinula 25. prosinca 2018. godine kada su uklonjena i sva obilježja i simboli s ovog mjesta, odnosno "Davidovo srce".

Nakon velikog skupa 30. prosinca i prosvjedne šetnje ulicama grada, policija je u potpunosti zabranila okupljanja "Pravde za Davida". Od te večeri nema nikakvih informacija o tome gdje se nalazi Davidov otac Davor Dragičević, ali se on 7. siječnja obratio članovima grupe na Facebooku, gdje je ponovio da neće odustati, kao i da se sakrio jer su "pokušali da ga likvidiraju".

Kopirati
Drag cursor here to close