Nova oprema

Donacija iz Amerike: Granična policija će sada lakše prepoznavati krivotvorene dokumente

Ova oprema koristit će se na graničnim prijelazima, a vrijedi 21 000 američkih dolara.
Vijesti / Flash | 25. 07. 2019. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Granična policija

Granična policija BiH bogatija je za sofisticiranu opremu najnovije generacije za utvrđivanje vjerodostojnosti dokumenata zahvaljujući donaciji Vlade SAD-a koju je u njihovo ime ravnatelju GPBiH Zoranu Galiću uručio stručnjak za sigurnost Veleposlanstva SAD-a u BiH Lawrenco Woody.

Ova oprema koristit će se na graničnim prijelazima, a vrijedi 21 000 američkih dolara.

Galić i Woody su sa svojim suradnicima održali zajednički sastanak na kojemu su razgovarali i o suzbijanju svih vrsta prekograničnog kriminala, ilegalnih migracija i terorizma, kao i o nastavku suradnje GPBiH i Veleposlanstva SAD-a.

Woody je iskazao zadovoljstvo na srdačnoj dobrodošlici, istaknuvši spremnost Vlade SAD-a za nastavak podrške u razvoju GPBiH, s ciljem operativnog jačanja bh. policijske agencije.

Ravnatelj Galić je zahvalio na doniranoj opremi, naglasivši kako će biti upotrijebljena u prave svrhe, a samim time i povećati učinkovitost rada GPBiH.

U dosadašnjem razdoblju, Vlada SAD-a je donirala GPBiH specijalističku opremu u vrijednosti više od 12 milijuna KM te organizirala niz obuka za policijske službenike.  

Kopirati
Drag cursor here to close