Sigurnost

Dezinfekcija škola u Mostaru odmah nakon izbora

Radi sigurnosti učenika, a usljed pandemije koronavirusa, a imajući u vidu ogroman broj građana koji će "prodefilovati" školama na izborni dan, definfekcija se radi odmah dan nakon izbora
Vijesti / Flash | 15. 12. 2020. u 08:40 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dezinfekcija škola u Mostaru počet će odmah nakon izbora, rekao je za Bljesak.info Hilmo Đidelija predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva.

''Planirano je da se dezinfekcija radi dva dana, a radit će je Civilna zaštita'', rekao je Đidelija, dodajući kako su napravljeni prioriteti.

S obzirom da bi nastava po hrvatskom planu i programu trebala završiti u srijedu 23. prosinca, planirano je da se prvo radi dezinfekcija škola po bosanskom planu i programu, s bzirom da učenici nastavljaju s nastavom, pojasio je Đidelija.

Inače, aktualnom Naredbom Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva koja se primjenjuje od 07.12.2020. obvezno je nošenje zaštitne maske kako u zatvorenim javnim prostorima, tako i na otvorenim javnim prostorima.

"Naređuje se obavezno nošenje zaštitnih maski za zaštitu respiratornog sistema preko usta i nosa, u zatvorenom prostoru uz poštivanje distance od minimalno 2 metra, kao i u otvorenom prostoru. Po naredbi nije dozvoljeno okupljanje više od 30 ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru'', navodi se zadnjom Naredbom Kriznog stožera.

Sva okupljanja unutar navedenih ogranidenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućuje obveznu fizičku distancu od najmanje 2 metra izmedu osoba (osim članova istog kućanstva).

S ciljem smanjivanja rizika od COVID-19, kao i zaštite osobnog zdravlla, za vrijeme okupljanja, potrebno je obvezno pridržavanje preporuka donesenih od strane zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera). Za provodenje mjera na skupovima odgovorni su organizatori okupljanja.

Epidemiološke mjere možete vidjeti ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close