Ćudić

Sumnjivo zeleno svjetlo: Tegeltija dao lažni iskaz

Zakon zahtjeva da mandatar odgovori na pitanja i svaki lažan iskaza znači kršenje zakona. Na pitanje je li potvrđena optužnica on odgovara ne. To je lažni iskaz i kršenje Kaznenog zakona.
Vijesti / Flash | 28. 11. 2019. u 08:53 Bljesak.info
N1 Pressing: Sabina Ćudić (27.11.2019.)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna zastupnica i predsjednica Glavnog odbora Naše stranke, Sabina Ćudić za televiziju N1 Izjavila je kako je mandatar za Vijeće ministara BiH Zoran Tegeltija prilikom ispitivanja pred Povjerenstvom za pripremu izbora Vijeća ministara dao lažni iskaz i time prekršio Kazneni zakon BiH.

''Zakon zahtjeva da mandatar odgovori na pitanja i svaki lažan iskaza znači kršenje zakona. Na pitanje je  li potvrđena optužnica on odgovara ne. To je lažni iskaz i kršenje Kaznenog zakona. Predsjednik Naše stranke Peđe Kojovića mu je onda kazao kako je dao lažni iskaz, a gospodin Tegeltija kaže: 'Jesam, ali to su bile specifične okolnosti i ne osjećam moralnu odgovornost'. Ovo je krovna i najvažnija politička funkcija u državi. Ako imate stranke koje tvrde da su državotvorne, poput SDA, i glasaju za mandatara koji je prekršio Kazneni zakon BiH i pravomoćno je osuđen... On je opušten jer zna da ima potporu tri vodeće stranke'', kazala je.

Čudić listiće kako se ovdje ne radi o moralnoj odgovornosti, nego o kršenju Kaznenog zakona BiH.

''Mandatar za Vijeće ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija u utorak  je kazao kako ga nije stid što je pravosnažno osuđen? Kakva je moralna odgovornost političara u državi'', pita se Ćudić.

Čudić napominje kako je  paradoks da pravnici ovih stranaka sjede u Parlamentu i daju potporu ovom imenovanju zato jer je to stvar političkog dogovora.

''Pojam patriotizma je potpuno otet od nacionalističkih stranaka. U životu svake stranke prijelomni trenutak je ulazak u vlast. To je trenutak kada se svi članovi moraju zapitati zašto su ušli u politiku'', kazala je za N1.

Podsjetimo, Zoran Tegeltija (SNSD), kandidat za mandatara Vijeća ministara BiH iza sebe ima presudu Osnovnog suda u Banja Luci prema kojoj je pravosnažno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora od pet mjeseci zbog nesavjesnog rada u službi.

Kopirati
Drag cursor here to close