Sastanak

Čović s Hercegom - mora se raditi na osmišljavanju intenzivnih mjera pomoći gospodarstvu

Čović posjetio krizni Stožer civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije
Vijesti / Flash | 20. 04. 2020. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade i kriznog Stožera civilne zaštite HNŽ-a Nevenko Herceg, na današnjem sastanku s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, prezentirao je poduzete mjere i aktivnosti u borbi protiv pandemije koronavirusa na području cijele Hercegovačko-neretvanske županije, uz činjenicu kako je ova županija epidemijski najpogođeniji prostor u F BiH.

Tom prilikom, izraženo je zadovoljstvo zbog posljednjih pokazatelja o određenom stabiliziranu zdravstveno-epidemiološkoga stanja u Županiji, te je ocijenjeno kako Vlada i Županijski stožer CZ-a stanje drže pod nadzorom.

Sugovornici su razmijenili mišljenja o vitalnim pitanjima i pomoći s viših razina vlasti koje se izravno dotiču županija, posebno Vlade Federacije BiH. Jamac stabilnosti nižih razina vlasti županija, gradova i općina, transfer je iz federalnog proračuna, koji je, navode, nezakonito prenamjenjen na Vladi Federacije BiH, i to se mora promijeniti, istaknuto je.

Vlada HNŽ-a imenovala je koordinacijsko tijelo, koje radi na  prijedlogu seta kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih mjera za pomoć gospodarstvu, koje priprema u suradnji s mjerodavnim institucijama, gradovima, općinama i udrugama poslodavaca. Naglasak je na povećanju poticaja za poljoprivredu, turizam i ugostiteljstvo, industriju, uz obvezan kriterij da poslodavac nije otpustio nijednoga djelatnika.

Čović je naglasio kako se u borbi s epidemijom mora raditi na osmišljavanju intenzivnih mjera pomoći gospodarstvu. Tijekom sljedeća dva tjedna, kroz parlamentarno djelovanje, donijeti će se ključne odluke koje će u dovoljnoj mjeri pomoći i saniranju proračuna i gospodarstvu u nadvladavanju problema izazvanih epidemijom, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close