Najavio ukidanje još jedne mjere zabrane

Čerkez pozvao građane da manje hodaju po inozemstvu, više po BiH

''Postoji mjera zabrane ulaska strancima, ali i ona će brzo biti ukinuta. Mislim da je ukidanje samoizolacije prebrzo došlo. Možda je trebalo sačekati još pet do sedam dana'', dodao je Čerkez.
Vijesti / Flash | 22. 05. 2020. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine, najavio je danas u programu N1 novo ukidanje mjera zabrane u dijelu koji se odnosi na ulazak stranih državljana u BiH.

On je dodao da je situacija u ovom bh. entitetu stabilna, ali da je i dalje potreban oprez.

''Situacija je u Federaciji stabilna i znate da imamo ispod 100 aktivnih slučajeva. U Republici Srpskoj imamo puno više, čini mi se 500-550. Ako pratimo situaciju u Europi, vidjet ćemo koliko je to daleko od stabilnosti. Previše se fokusa posvetilo BIH i susjedima, a ne gledamo što se u Europi događa, rekao je on navodeći da ''korona nije završena i da je vrlo ozbiljna stvar''.

''Postoji mjera zabrane ulaska strancima, ali i ona će brzo biti ukinuta. Mislim da je ukidanje samoizolacije prebrzo došlo. Možda je trebalo sačekati još pet do sedam dana'', dodao je Čerkez.

Najavio je praćenje situacije u narednom periodu.

''Sljedeća dva tjedna ćemo definitivno pratiti, imat ćemo jako velik priliv. Interesira me zadnja 24 sata koliki je broj ljudi ušao. Ekonomije su svih zemalja pogođene i mi smo toga svjesni. Činjenica je da smo mi relativno brzo stabilizirali situaciju'', naglasio je.

Dodao je da nas očekuje ''drugačije ljeto''.

''Da se ne izlažemo prevelikom riziku, oni koji su zaduženi za plaže i bazene morat će voditi računa da nema gužve, nećemo moći u vodi ulaziti blizu. Mjera distance je ključna mjera. Pozvao bih građane da što manje hodaju po inozemstvu i svoje godišnje odmore provedu u Bosni i Hercegovini'', poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close