Sjednica Kolegija

CCI očekuje imenovanje članova Komisije odgovorne za reviziju Parlamenta FBiH

Iz CCI-ja podsjećaju da Parlament FBiH više od dvije godine funkcionira bez Parlamentarne komisije za reviziju, zbog čega nisu razmotreni revizorski izvještaji za 2018. i 2017. godinu niti su organizirane rasprave s odgovornim osobama iz subjekata či
Vijesti / Flash | 15. 06. 2020. u 10:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centri civilnih inicijativa (CCI) očekuju da će Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH predložiti kao jednu od točaka dnevnog reda imenovanje članova Komisije odgovorne za reviziju u tom domu, imenovati preostale članove kako bi Komisija odgovorna za reviziju bila konačno i formirana, te stvoreni uvjeti za parlamentarnu kontrolu trošenja javnog novca.

Iz CCI-ja podsjećaju da Parlament FBiH više od dvije godine funkcionira bez Parlamentarne komisije za reviziju, zbog čega nisu razmotreni revizorski izvještaji za 2018. i 2017. godinu niti su organizirane rasprave s odgovornim osobama iz subjekata čiji su rad revizori ocijenili negativnom ocjenom ili mišljenjem s rezervom.

Među 74 revizorska izvještaja za 2017. i 2018. godinu, čak njih 60 trebao je da bude predmet rasprave unutar parlamenata.

Trenutno je predložena samo polovica članova Parlamentarne komisije za reviziju iz Doma naroda Parlamenta FBiH.

Tretirajući tu situaciju kao neprihvatljivu, CCI je Kolegiju Zastupničkog doma Parlamenta, 25. svibnja ove godine, uputio i službenu inicijativu da se na sljedećoj sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH razmatra imenovanje preostalih članova Parlamentarne komisije odgovorne za reviziju, priopćeno je iz CCI-ja.

Sjednica Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta FBiH najavljena je za danas.

Kopirati
Drag cursor here to close