Sve za turiste

Bivša supruga Pere Gudelja poravnala stijene i ''razmjestila'' borove na plaži ispred vile u Omišu

"Posječena je borova šuma, otučene su sedrene stijene uz more, nasuta je i betonirana obala za privatnu upotrebu gostiju vile'', piše u prijavi.
Vijesti / Flash | 09. 08. 2019. u 09:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Stanićima kod Omiša, ispred velebne "Ville Charlotte" koja je u vlasništvu Snježane Gudelj, bivše supruge vlasnika FIS-a Pere Gudelja, navodno je uništena plaža Balića rat, posječeni su borovi i "poravnate" stijene kako bi se gostima napravio bolji ugođaj.

Prijave svakog dana

Kako piše Slobodna Dalmacija, zahvaljujući aplikaciji "Pomorsko je dobro", odličnom alatu Splitsko-dalmatinske županije za uvođenje reda na pomorskom dobru, već postoji više od 150 prijava raznih devastacija koje se, nažalost, provode uzduž cijele obale.

Foto: Booking / Villa Charlotte 

Bilo je prijava ilegalnih nasipanja plaža, građevinskim "šutom" izvedenih mulova bez dozvola, bilo postavljanja pontona i bova, ležaljki, suncobrana... na mjestima bez koncesije ili koncesijskih odobrenja.

Tako je prijavljena i Snježana Gudelj u vezi neovlaštenih radova na pomorskom dobru u Balića ratu, tik ispod velebnog turističkog objekta.

Po svemu sudeći, vlasnica fantastične vile s 22 apartmana "Villa Charlotte", neposredno uz more, svojim gostima je poželjela osigurati privatnu plažu i tako što su malo "razmjestili" borove, uništili stijene…

"Posječena je borova šuma, otučene su sedrene stijene uz more, nasuta je i betonirana obala za privatnu upotrebu gostiju te vile. Napravljene su i drvene stepenice, te je plaža nasuta sitnim žalom, a ležaljke su posložene za upotrebu", navedeno je u prijavi.

Foto: Booking / Villa Charlotte 

"Nemam saznanja o tome", odgovorila je Tea Nikolić, direktorica objekta "Villa Charlotte" na upit Slobodne Dalmacije jesu li devastirali plažu ispod zgrade s apartmanima.

Sve za turiste

Dijana Brkan, direktorica marketinga, u ime vlasnice objekta je kazala da je plaža ispod vile je javna, da je koriste i svi ostali gosti.

"Ničim je nismo ograničili. Ne radi se ni o kakvoj devastaciji, dapače, kako jake oborinske vode uništavaju okolni teren, samo smo ispunili kanale koje je voda napravila. Montirali smo demontažne drvene stube radi sigurnog silaska naših i drugih gostiju. Jako vodimo računa da ne uništavamo okoliš. Borove je polomila bura, o tome je i pisano u novinama. Ležaljke koriste naši gosti, one su mobilne... Mi smo dobitnici nagrade "The best rental of Omiš za 2018. godinu", koju dodjeljuje Turistička zajednica Omiša, što dovoljno govori o našoj ozbiljnosti i kvaliteti", kazala je Brkan.

No, nema odgovora imaju li koncesiju, dozvolu za upravljanje plažom, samo tvrdnju kako nisu uzurpirali ni devastirali plažu na Balića ratu.

Foto: Booking / Villa Charlotte 

Podsjećamo da se kao veliki problem na Jadranu pojavilo upravo "privatiziranje" plaža i postavljanje velikog broja ležaljki koje se moraju platiti.

Kupači imaju sva prava koristiti gotovo sve plaže u Hrvatskoj jer su za većinu njih izdana samo koncesijska odobrenja, a ne koncesije. To znači da se one mogu koristiti za takozvanu opću upotrebu, odnosno nitko vam ne može zabraniti da se na njima kupate ili da im imate pristup, i to besplatno, navodi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close