Borba s pumpom

Fekalije se izlile po crnogorskoj plaži, turisti zatvoreni u hotelu

Na plažu su u ponedjeljak ujutro stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažiran i bager.
Vijesti / Flash | 30. 07. 2019. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bečićima u Crnoj Gori se dogodio veliki ekološki incident kada je otkazala pumpa na postrojenju za otpadne vode WTE na plaži ispred hotela Iberostar Belvi.

Iz uprave hotela za vijesti.me kažu da je više od tisuću i po gostiju praktično zatvoreno i nije im dozvoljeno im da idu ka plaži, odakle se širi nesnosan miris.

Oni su najavili da će podnijeti tužbu protiv WTE i tražiti odštetu zbog incidenta jer su, kako kažu, njima turistički operatori Nekerman, TUI, Tomas Kuk najavili tužbe zbog negodovanja gostiju.

Hotelska kompanija i njeno osoblje od nedjelje navečer su na nogama, dok fekalije plivaju stazom, ulaze u bar na plaži, a potoci se slijevaju na plažu, navode Vijesti.

Na plažu su u ponedjeljak ujutro stigle ekipe Vodovoda i Komunalnog, a bio je angažiran i bager.

Iako su službenici njemačke kompanije WTE, koja upravlja postrojenjem, naveli da je sve u redu, tehnički direktor Iberostar Belvi Petko Ðogo je rekao da se tek kada su otvorili postrojenje vidjelo da je došlo do začepljenja.

''U pitanju je nepouzadan sistem jer su se praktično sve otpadne vode koje je pumpa trebala usmjeriti ka glavnom postrojenju u Vještici izlile na dva šahta ispred našeg i susjednog hotela Montenegro'', dodao je Ðogo.

Iako se očekivalo da je problem riješen, u ponedjeljak u popodnevnim satima ponovo je došlo do izlijevanja.

''Fekalije su se počele izliejvati, a to je trajalo tijekom cijele noći, da bi se veliko izlijevanje dogodilo u 23 sata. Uprava WTE samo kaže da im računalo govori da je sve u redu, a na terenu se događa pravi kaos”, kazao je Ðogo.

Kopirati
Drag cursor here to close