Borba protiv ilegalnih migracija

BiH neće dobiti novih 309 graničnih policijskih službenika

Nije podržana izaslanička inicijativa o prijemu novih graničnih policijskih službenika
Vijesti / Flash | 02. 09. 2020. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BiH neće dobiti novih 309 graničnih policijskih službenika, jer je odbijena izaslanička inicijativa Denisa Bećirovića.

Kako je priopćeno, na 6. sjednici Zajedničke komisije za odabranu i sigurnost BiH k znanju je primljena Informacija o realizaciji Plana implementacije „Pregleda obrane“ i Akcijskog plana implementacije „Plana razvoja i modernizacije Oružanih snaga BiH 2017. – 2027.“, koju je načinilo Ministarstvo obrane BiH.

Članovi Zajedničke komisije nisu podržali izaslaničku inicijativu Denisa Bećirovića koja glasi: „Na osnovu člаnа 9. Poslovnika Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSSBiH) podnosim delegatsku inicijativu kojom se zadužuje Vijeće ministara BiH da, u zakonski najkraćem mogućem roku od dana usvajanja ove inicijative u Domu naroda PSBiH, u suradnji s nadležnim organima vlasti, poduzme neophodne radnje s ciljem popunjavanja Granične policije BiH s 309 novih graničnih policijskih službenika, u skladu s Pravilnikom o unutrašnjoj organizaciji Granične policije BiH i potrebom zaustavljanja nezakonitih migracija duž cijele državne granice Bosne i Hercegovine''.

Odgođeno je izjašnjavanje o Izvještaju s održane pregledne konferencije o temi „Zakonodavni okvir, aktualno stanje i planovi institucija BiH u oblasti obrane i sigurnosti“.

Usvojen je zaključak kojim se rukovodstvo Zajedničke komisije zadužuje da ažurira i usuglasi zaključke predložene uz ovaj Izvještaj.

Zajednička komisija nije primila k znanju Informaciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i dopis Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova u vezi s provođenjem Sporazuma o operativnoj i strateškoj suradnji s EUROPOL-om.

Kopirati
Drag cursor here to close