Ulazak u BiH

Graničnom policajcu otkaz zbog 50 eura mita

Dar, odnosno novčana sredstva u iznosu od 50 eura omogućio bi ulazak u BiH putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je imenovani upravljao
Vijesti / Crna Kronika | 13. 08. 2020. u 20:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Disciplinsko povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH donijelo je Rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Granične policije BiH Z.V., koji je dana 26. srpnja 2019.godine, na MGP-u Šamac, na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, tijekom trajanja smjene, u svojstvu vođe tima, odnosno u svojstvu policijskog službenika zaduženog za organizaciju obavljanja graničnih provjera na Međunarodnom graničnom prijelazu Šamac, od S.J. državljanina Njemačke, zahtijevao i primio dar.

Dar, odnosno novčana sredstva u iznosu od 50 eura omogućio bi ulazak u BiH putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je imenovani upravljao, a za koji, prema navodima S.J., policijski službenik GP BiH Z.V. je tvrdio da vozilo ne posjeduje valjan tehnički pregled tzv. ''TUV'', priopćeno je iz GP BiH.

Disciplinskom povjerenstvu za policijske službenike Granične policije BiH podnesen je, od Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu, Zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka protiv policijskog službenika Z.V. zbog osnovane sumnje da je počinio teže povrede službene dužnosti iz članka 105. stavka (1) točke  9) i 23) Zakona o policijskim službenicima BiH, odnosno iz članka 5. stavka (1) točke 9) i 23) Pravilnika o disciplinskoj odgovornosti policijskih službenika BiH, koje su  definirane kao ''ponašanje koje narušava ugled policijskog tijela'' i ''zloupotreba službenog položaja''.

Video: Obitelj Grabo - Začarani krug

Nakon razmatranja podnesenog Zahtjeva za pokretanje disciplinskog postupka i održanog glavnog pretresa, Disciplinsko povjerenstvo za policijske službenike Granične policije BiH donijela je Rješenje o prestanku radnog odnosa policijskog službenika Z.V., priopćeno je iz GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close