'Teroristički čin'

Antifašisti reagirali: Napad na Partizansko spomen groblje je napad na državu

Tvrde da nemaju više strpljenja za život u nesigurnosti i za kontinuirane laži i obmane te da županijskim sigurnosnim organima ne vjeruju
Vijesti / Flash | 24. 11. 2019. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Dogodilo se ponovo, po tko zna koji put. Opet isti rukopis koji pamtimo još od ožujka 1992. godine i prvog nasrtaja na Partizansko spomen groblje u Mostaru. I uvijek konstatacija da je to djelo neodgovorne grupe maloljetnih huligana. I nikad nema otkrivenih, privedenih, sankcioniranih'', stoji u reakciji mostarskog Udruženja antifašista i boraca NOR-a (UABNOR) nakon ponovne subotnje devastacije Partizanskog spomen obilježja.

Dodaju da godinama traje šutnja svih onih koji bi građanima trebali dati odgovore na brojna pitanja koja u vezi sa izgredom te da građansko strpljenje ima granice.

Napad na Partizansko spomen groblje, koje je podsjećaju, Nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, a 25. studenoga je Dan državnosti, dakle državni praznik. Partizansko spomen groblje je, tvrde, napadnuto i devastirano uoči Dana državnosti BiH i najavljene mu posjete tim povodom.

Napad na spomen groblje, navode antifašisti, ovim povodom je napad na Bosnu i Hercegovinu, a napad na državu na ovakav način je teroristički čin.

''Zato tražimo od svih državnih agencija i organa da se uključe u rasvjetljavanje ovog terorističkog čina i pravdi privedu izvršitelje, ali i inspiratore i podstrekače kontinuiranog atakiranja na državu, unošenja nesigurnosti među građane i podstrekavanje nacionalne mržnje'', navode iz UABNOR-a.

Tvrde da nemaju više strpljenja za život u nesigurnosti i za kontinuirane laži i obmane te da županijskim sigurnosnim organima ne vjeruju, ''jer ne djeluju, te nedjelovanjem postaju sudionici''.

''Ne preostaje nam ništa drugo no da se samoorganiziramo i stavimo u funkciju obrane Bosne i Hercegovine, kad to neće oni koje plaćamo da nam osiguraju siguran život i zaštitu, kako pojedinačne, tako i zajedničke imovine'', rečeno je.

Ako budemo prisiljeni, dodaju antifašisti, mi ćemo to uraditi, a za posljedice će odgovarati oni koji, već desetljećima, urušavaju našu domovinu. Obrana države od terorizma, od koga god dolazio, je čin najvećeg patriotizma. Mi ih se ne bojimo, priopćeno je iz UABNOR-a Mostar.

Podsjećamo, Partizansko spomen obilježje često uoči obilježavanje antifašističkih praznika na meti huligana.

Kopirati
Drag cursor here to close