Nema promjena u režimu

Čerkez: Popravljamo se, ali mjere ostaju iste!

Prema navodima pomoćnika ministra Čerkeza, primjetno je da je epidemiološka situacija stabilnija u prosincu u odnosu na studeni 2020. godine, ali i dalje nepovoljna.
Vijesti / Flash | 22. 12. 2020. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je danas, 22.12.2020. godine, održan sastanak predstavnika Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, na čelu s pomoćnikom federalnog ministra zdravstva dr. Goranom Čerkez i zamjenikom direktora Federalne uprave policije, Ensadom Korman, te Policijskim komesarima/direktorima kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Povod današnjeg sastanka je poduzimanje mjera od strane policijskih agencija i drugih nadležnih organa na području Federacije Bosne i Hercegovine u vrijeme novogodišnjih praznika s ciljem preventivnog i represivnog djelovanja u pogledu sprječavanja širenja koronavirusa.

Na današnjem sastanku raspravljano je o aktualnoj epidemiološkoj situaciji, nepoštivanju mjera Kriznog stožera, aktivnosti policije i suradnji s nadležnim organima pojedinačno na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine, odnosno svakog kantona zasebno.

Prema navodima pomoćnika ministra Čerkeza, primjetno je da je epidemiološka situacija stabilnija u prosincu u odnosu na studeni 2020. godine, ali i dalje nepovoljna. S obzirom na to da veća okupljanja tijekom predstojećih praznika predstavljaju epidemiološki rizik konstatirano je da je vrlo važno poduzeti aktivnosti kako bi se važeće epidemijske mjere maksimalno poštovale.

Podsjećamo, važećom Naredbom Kriznog stožera FMZ na snazi ostaje zabrana rada ugostiteljskim objektima iza 23,00 sati, zabrana organiziranog dočeka Nove godine, zabrana okupljanja u zatvorenom i otvorenom prostoru u odnosu na preporučeni broj, zabrana kretanja u razdoblju od 23,00 do 05,00 sati, obavezno nošenje maski i držanje distance, te pridržavanje drugih mjera osobne zaštite.

Nakon diskusija i izvršenih prijedloga sudionika sastanka, doneseni su zaključci, i to:

Poduzimanje preventivnih aktivnosti od strane policijskih organa i drugih nadležnih institucija prije dočeka novogodišnjih praznika, te represivne mjere i radnje tijekom dočeka istih, te odgovarajuće aktivnosti nakon novogodišnjih praznika, s akcentom na planinska područja, i ugostiteljske objekte na istima.

Vezano za prethodnu točku, policijski komesari/direktori kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova će održati sastanke s kantonalnim inspekcijskim organima, kako bi se dogovorile zajedničke aktivnosti prije i za vrijeme dočeka Nove godine.

Pojačano prisustvo patrolnih službi kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova, na planinskim područjima, i suradnja s inspekcijskim službama po pitanju kršenja naloženih mjera u ugostiteljskim objektima.

Svaka fizička ili pravna osoba koje se ne pridržava mjera i preporuka iz naredbe Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, svjesno ugrožava zdravlje stanovništva, zbog čega će biti kako prekršajno tako i kazneno sankcionirano na temelju Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Nastavak provođenja aktivnosti u svrhu sprovođenja mjera i preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, a u cilju sprječavanja širenja zaraze uzrokovane korona virusom.

Kopirati
Drag cursor here to close