Doček

Nova godina na crno?

''Javno smo rekli da je velika vjerojatnoća da će iste mjere biti produžene. I tu smo sve završili. Nikome suglasnost nismo davali. Tko radi, radi, to je njihov problem'', navodi Čerkez.
Vijesti / Flash | 15. 12. 2020. u 08:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''To nije moja stvar, tko je njima dozvolio i ostale stvari. Vi znate da su mjere još uvijek na snazi. Da li će se mijenjati ili ne, još uvijek ne znam, ali najvjerojatnije neće'', rekao je za Radio Slobodna Europa Goran Čerkez, pomoćnik ministra zdravlja Federacije i član kriznog stožera, na pitanje je li hotelima dozvoljeno organizirati doček Nove godine.

RSE navodi da su, unatoč mjerama, neki hoteli i klubovi odlučili su organizirati svečani doček 2021. godine.

Iz Kriznog stožera Federacije BiH navode kako su postojeće mjere još uvijek na snazi. One između ostalog podrazumijevaju da u zatvorenom prostoru ne može biti više od 30 osoba, a policijski sat počinje u 23 sata.

Na pitanje hoće li zbog pandemije zabraniti organizirane proslave Nove godine u hotelima i klubovima, Čerkez odgovara kako Krizni stožer to ne može zabraniti.

''Imaju ministarstva unutarnjih poslova, imaju inspekcije. Na pogrešnoj ste adresi. Mi donosimo mjere, mjere imamo na snazi, nismo nove donijeli. To je to. Za Novu godinu još ništa nismo raspravljali. Javno smo rekli da je velika vjerojatnoća da će iste mjere biti produžene. I tu smo sve završili. Nikome suglasnost nismo davali. Tko radi, radi, to je njihov problem'', navodi Čerkez.

Kopirati
Drag cursor here to close