Više nema prepreka

2020. godine prvi zatvorenici ulaze u državni zatvor

"U petom ili šestom mjesecu naredne godine imat ćemo prve zatvorenike u prvom državnom zatvoru, to je najizglednija opcija'', kazao je Josip Grubeša.
Vijesti / Flash | 15. 10. 2019. u 18:38 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine potvrdio je, da je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine konačno usvojilo pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta za prvi državni zatvor u BiH.

Grubeša je kazao da je zatvor suštinski stavljen u funkciju, te da je sada na službenicima da se raspiše tender za prijem zaposlenika.

"Onda ide obuka, nakon toga će doći i prvi zatvorenici", kazao je Grubeša, prenosi N1.

Također je kazao i kada će zatvor imati prve zatvorenike.

"U petom ili šestom mjesecu naredne godine imat ćemo prve zatvorenike u prvom državnom zatvoru, to je najizglednija opcija. Dinamika nam omogućava da to tako bude. Sada imamo upravnika, koji će raditi u zatvoru. Po našim procedurama natječaj ne bi trebao da traje duže od četiri mjeseca. Više nema prepreka", poručio je Grubeša.

Zbog čega se sve čeka ovoliko dugo - ministar pravde BiH je kazao, da bi bio najsretniji kada bi mogao reći ko je odgovoran.

"Odgovornost moramo preuzeti svi. Puno je nepovjerenja bilo. Mi na nivou BiH nemamo zatvora, morali smo voditi računa o svakom koraku. Trebalo je mnogo kompromisa", kazao on, navodi N1.

Kopirati
Drag cursor here to close