GP BiH

Zaplijenjeno 700 kutija cigareta i tona duhana

Detaljni pregled vozila u kojem su bile sakrivene cigarete policijski službenici obavili su korištenjem endoskopa.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 06. 2019. u 16:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Granične policije BiH proteklog su vikenda imali dvije velike zapljene cigareta i duhana.

Radeći na spriječavanju nezakonitog prometa roba preko državne granice, pripadnici GP BiH u subotu su zaplijenili više od tone duhana u listu na području Bijeljine.

Duhan je otkriven u prikolici napuštenog vozila, a u vezu s ovim događajem dovodi se više osoba s područja BiH. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju i pronalasku osoba za koje postoji sumnja da su počinile kazneno djelo, priopćeno je iz Granične policije BiH.

U nedjelju je spriječeno krijumčarenje 700 kutija cigareta Marlboro, trošarinskih markica BiH, na izlazu iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Velika Kladuša.

Cigarete su otkrivene na drugoj liniji graničnih provjera prilikom kontrole vozila Toyota, slovenskih nacionalnih oznaka.

Detaljni pregled vozila u kojem su bile sakrivene cigarete policijski službenici obavili su korištenjem endoskopa (uređaj kojim se omogućava optički pregled teško dostupne unutrašnjosti vozila), koji je GP-u BiH doniran u sklopu CIAT projekta UNDP-a, pod pokroviteljstvom Savezne policije Njemačke.

Vozilom je upravljao H. T. (1992.), državljanin BiH, koji je uhićen i protiv njega će Tužiteljstvu BiH biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu ''krijumčarenje''. Cigarete su privremeno oduzete, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close