Putkovići

Vitez: Zapaljene kuće povratnika

U mjestu Putkovići do rata živjelo desetak obitelji Hrvata a nakon rata obnovljene su samo tri kuće. Dvije su zapaljene.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 11. 2018. u 07:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

U nedjelju oko 21 sat u Putkovićima kod Viteza izgorjele su dvije kuće u vlasništvu Franje i Joze Brkovića.

Franjo je, kako piše portal Flash.ba, obiteljsku kuću obnovio nakon rata i dolazio na imanje koje se zajedno sa zemljom koju su naslijedila njegova braća prostire na pet hektara.

Jozo Brković je umro prije dvije godine a njegovu kuću naslijedila je njegova sestra Lucija Biljaka iz Nove Bile.

Zoran Brković brat od Franje na opožarenom mjestu je rekao kako je za zapaljene kuće doznao u nedjelju oko 23 sata.

''Odmah sam otišao da vidim što se događa. Međutim, policija je već bila na požarištu i vršili su uviđaj. Vatrogasci iz Viteza su brzo intervenirali tako da kuće nisu potpuno izgorjele. Dim i miris paljevine osjećao se na svakom koraku. Ne mogu ništa da prejudiciram tko je to učinio ali vidi se da je u Franjinu kuću palikuća ušao kroz prozor čak se i posjekao staklom jer se vide ostaci krvi na prozoru. Nadam se da će policija uspješno riješiti ovaj slučaj paljevine a ako ne riješi mi ćemo podnijeti krivičnu prijavu protiv nepoznatog počinitelja'', rekao je Zoran i dodao kako nisu bili ni u kakvoj zavadi sa susjedima odnosno komšijama Bošnjacima sa Bukava, sela koje graniči sa Putkovićima.

Portal Flash navodi kako je u mjestu Putkovići do rata živjelo desetak obitelji Hrvata a nakon rata obnovljene su samo tri kuće. Dvije su zapaljene.

 

Kopirati
Drag cursor here to close