Neki vojvoda

Uredniku BHRT-a zaprijetili odrubljivanjem glave?!

Pismo potpisuje izvjesni Trifko Spasić i grupa prijatelja, a u pismu se navodi kako će njemu glava biti odrubljena ako ne vrati Svjetlanu Topalić na mjesto TV-voditeljice.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 02. 2019. u 11:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pismom iz Chicaga izvjesni Trifko Spasić i grupa prijatelja zaprijetili su odrubljivanjem glave uredniku Informativnog programa na BHRT-u Marku Radoji, a kako se navodi u pismu, povod je nedavni prelazak urednice i novinarke Svjetlane Topalića na web portal BHRT-a, objavio je Dnevnik.ba.

Pismo potpisuje izvjesni Trifko Spasić i grupa prijatelja, a u pismu se navodi kako će njemu glava biti odrubljena ako ne vrati Svjetlanu Topalić na mjesto TV-voditeljice.

''Slušaj ustaško kopile! Ko ti daje za pravo da smenjuješ ženu sa dužnosti koju je do sad profesionalno i pošteno obavljala. Samo zato što je čestitala praznik Srbima u RS, 9. januar Dan državnosti koji je legalan!

Svinjo ustaška, legalan nije Ustavni sud BiH. To je majmune, Bakirov sud. Ako si u stanju da to shvatiš, uostalom ti to znaš, ali se balijama uvlačiš pod rep i ližeš dupe, kao i tvoj sunarodnjak Željko Komšić.

A sada pazi: Rok ti je 7 dana da Svjetlanu Topalić vratiš na njeno prvobitno radno mesto: U protivnom naši ljudi koje tamo imamo žagom će ti odrubiti glavu. Pa sad vidi šta ti odgovara i ovo ozbiljno shvati'', navodi se u pismu kojeg potpisuju ''vojvoda Trifko Krajiški i njegovi ljudi'', a kojeg je Radoja dao na uvod portalima.

Inače, nakon bure u javnosti zbog čestitke koju je Topalić uputila povodom Dana RS, pojavile su se informacije da je ona smijenjena što je novinarka demantirala. Iako se prelazak na internetski portal televizije vezivao uz navodno kažnjavanje, Topalić je to opovrgnula rekavši kako je prelazak na novu dužnost već ranije dogovoren.

Radoja je rekao portalu Kix da će ovo prijaviti i policiji te se očekuje reakcija nadležnih organa s obzirom na monstruoznu prijetnju.

Kopirati
Drag cursor here to close