Slučaj u Mostaru

Tužiteljstvo HNŽ obustavilo istragu: Nema dokaza o zlostavljanju djece

Tužiteljstvo ističe da je odmah po saznanju, odnosno prijavi o počinjenom kaznenom djelu poduzelo sve procesne radnje uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog, timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja...
Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2019. u 11:19 Bljesak.info
Kopirati

''Nakon provedene istrage utvrđeno je da nema dovoljno dokaza da je počinjeno kazneno djelo Bludne radnje te je donesena Naredba o obustavi istrage'', ističu u priopćenju iz Županijskog tužiteljstva HNŽ  vezano za istragu o navodnom zlostavljanju djece koja je proteklih dana potresla javnost u Mostaru.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo ističe da je odmah po saznanju, odnosno prijavi o počinjenom kaznenom djelu poduzelo sve procesne radnje uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog,  timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja svih sudionika u postupku, te su kod nadležnog suda blagovremeno ishodovane mjere zabrane približavanja osumnjičenoj osobi prema oštećenima.

Dodaje se kako je Tužiteljstvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima i društvenim mrežama.

''Obzirom da su u navedenom postupku bila uključena i djeca, shodno odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku F BiHne možemo izlaziti sa detaljnijim informacijama. Naglašavamo da je Tužiteljstvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno, te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima i društvenim mrežama'', stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ.

Podsjećamo, u petak 1. ožujka, u znak podrške majci i djeci, održana je prosvjedna šetnja organizirana putem društvenih mreža. Građani su tada, mirnom šetnjom čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija.

 

Kopirati