Slučaj u Mostaru

Tužiteljstvo HNŽ obustavilo istragu: Nema dokaza o zlostavljanju djece

Tužiteljstvo ističe da je odmah po saznanju, odnosno prijavi o počinjenom kaznenom djelu poduzelo sve procesne radnje uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog, timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja...
Vijesti / Crna Kronika | 04. 03. 2019. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nakon provedene istrage utvrđeno je da nema dovoljno dokaza da je počinjeno kazneno djelo Bludne radnje te je donesena Naredba o obustavi istrage'', ističu u priopćenju iz Županijskog tužiteljstva HNŽ  vezano za istragu o navodnom zlostavljanju djece koja je proteklih dana potresla javnost u Mostaru.

Tužiteljstvo ističe da je odmah po saznanju, odnosno prijavi o počinjenom kaznenom djelu poduzelo sve procesne radnje uključujući saslušanje svjedoka, ispitivanje osumnjičenog,  timska psihijatrijsko-psihološka vještačenja svih sudionika u postupku, te su kod nadležnog suda blagovremeno ishodovane mjere zabrane približavanja osumnjičenoj osobi prema oštećenima.

Dodaje se kako je Tužiteljstvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima i društvenim mrežama.

''Obzirom da su u navedenom postupku bila uključena i djeca, shodno odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u kaznenom postupku F BiHne možemo izlaziti sa detaljnijim informacijama. Naglašavamo da je Tužiteljstvo u navedenom postupku postupalo stručno i profesionalno, te se odbacuju svi drugačiji navodi i špekulacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima i društvenim mrežama'', stoji u priopćenju Tužiteljstva HNŽ.

Podsjećamo, u petak 1. ožujka, u znak podrške majci i djeci, održana je prosvjedna šetnja organizirana putem društvenih mreža. Građani su tada, mirnom šetnjom čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija.

 

Kopirati
Drag cursor here to close