Mostar

Održana prosvjedna šetnja u znak podrške majci i djeci

Krenuvši sa Španjolskog trga, građani su mirnom šetnjom čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija.
Vijesti / Flash | 01. 03. 2019. u 12:36 Bljesak.info
Kopirati

Prosvjedna šetnja, u znak podrške majci i djeci, organizirana putem društvenih mreža, održana je u petak 1. ožujka u Mostaru. Krenuvši sa Španjolskog trga, građani su mirnom šetnjom čije je krajnje odredište bio mostarski Centar za socijalni rad, iskazali nezadovoljstvo radom državnih institucija.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Naime, istraga o navodnom zlostavljanju djece proteklih dana potresa javnost u Mostaru,
koju su o ovom slučaju upoznali pojedini internetski portali objavivši svjedočanstvo majke koja, između ostalog optužuje sustav, da ''ne radi'' i štiti počinitelja, a ne žrtve.

U međuvremenu je, kako doznaje Bljesak.info, Tužiteljstvo HNŽ obustavilo istragu u ovom slučaju jer je utvrđeno da nema dovoljno dokaza da je počinjeno Kazneno djelo za koje se osumnjičeni otac tereti. Službeni komentar na odluku o obustavljanju istrage iz Tužiteljstva HNŽ nismo mogli dobiti.

Javnosti se, kako smo i ranije pisali, zbog osjetljivosti slučaja, zaštite maloljetnika i samog procesa koji je u tijeku, ne može otkrivati više detalja o ovom slučaju, a iz Centra za socijalni rad ranije su za naš portal upozorili upravo na ranjivost ove kategorije.

''Ustanova centar za socijalni rad ne može davati informacije vezane za postupke i predmete koji se vode u Centru, a sve radi zaštite prava i interesa djece. Svako iznošenje podataka je odavanje profesionalne tajne i povreda radnih obveza'', rekla je ranije za Bljesak.info ravnateljica Centra za socijalni rad Mostar Zdravka Marić.

 

 

Kopirati