(Su)Život

Slavni sportaš se hvali: Srušena zastava Hrvata u Varešu

Javno se na svom Facebook profilu oglasio i vareški sportaš Farik Muhić.
Vijesti / Crna Kronika | 27. 09. 2021. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastava hrvatskog naroda u BiH, postavljena u Varešu pored spomenika s imenima 125 civilnih i vojnih žrtava nad kojima je Sveti Mihovil, srušena je.

Naime, portal Ilijas.net objavio je kako se radi o provokaciji te se pozvao na brojne pozive na društvenim mrežama gdje se traži uklanjanje zastave.

Župnik fra Leon Pendić potvrdio je kako se izgred dogodio tijekom noći uoči obilježavanja dana župe sv. Mihovila.

"Jarbol nije izdržao ni deset dana otkako smo ga postavili jer se pokrenula hajka protiv njegova postavljanja. Netko je noćas srušio jarbol, potrgao hrvatsku zastavu i odnio je", rekao je župnik u Varešu. Pojasnio je kako se hrvatska zastava zajedno s papinskom dugi niz godina nalazi na samoj crkvi u Varešu.

"Niti za rata nije bilo ovako kao danas toliko hajke", upozorio je fra Leon sugerirajući da je to vjerojatno dovelo do rušenja jarbola s hrvatskim obilježjem. Posebno razočaravajućim ocijenio je što se to dogodilo uoči obilježavanja dana župe u srijedu.

Javno se na svom Facebook profilu oglasio i vareški sportaš Farik Muhić.

''Ja kao sportista i predstavnik naše države Bosne i Hercegovine i grada Vareša volio bi da znam koga prestavljam, Bosnu i Hercegovinu ili 'anam one tam'? Pošto bi skorije vrijeme trebao ići za Rusiju – Moscov na takmičenje pod zastavom Bosne i Hercegovine pa ne znam šta ću sad ponijeti. Kao što sam odlučio da se izjasnim javno povodom zakivanja zastave, isto tako sam kontaktirao i naše nadlažne'', napisao je dizač utega koji se i pohvalio na društvenim mrežama srušenom zastavom.

Muhić je inače svjetski prvak u powerliftingu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close